ΑΚΕΛ για ιδιωτικοποιήσεις: «Θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου»

12:58 7/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Γιώργου Λουκαΐδη το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναλυτικά:

Ο κυπριακός λαός παρακολουθεί τους κυβερνώντες να υλοποιούν βήμα με βήμα την πάγια πολιτική τους θέση για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, αρνούμενοι από την αρχή μέχρι και αυτή την ώρα, να εξετάσουν έστω, εναλλακτικές λύσεις που έχουν κατατεθεί.

Το χειρότερο ίσως είναι ότι δεν έχουν την απαιτούμενη εντιμότητα και το πολιτικό θάρρος να υπερασπιστούν την γνωστή δογματική θέση

τους με την οποία θεοποιούν και εξιδανικεύουν κάθε τι ιδιωτικό και την ίδια ώρα απαξιώνουν και δαιμονοποιούν κάθε τι δημόσιο. Ως και εάν οι τράπεζες που μας οδήγησαν στην καταστροφή να ήταν δημόσιες.

Η φιλοσοφία που διακρίνει το σύνολο των ενεργειών των κυβερνώντων είναι απλή. Κοινωνικοποίηση των τεράστιων ζημιών που προκάλεσαν οι ιδιωτικές τράπεζες από τη μια και από την άλλη ιδιωτικοποίηση των κερδών των ημικρατικών οργανισμών που ανήκουν σε ολόκληρη την κοινωνία και αποτελούν δημόσιο πλούτο.

Σε αντίθεση με τους κυβερνώντες, οι πολίτες στη μεγάλη τους πλειοψηφία κατανοούν πλήρως ότι το ξεπούλημα των ημικρατικών θα σημαίνει απώλεια επαναλαμβανόμενων εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος και την κοινωνία. Ότι θα δημιουργηθούν κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια αφού νευραλγικής σημασίας τομείς θα ελέγχονται από ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως ότι θα προκύψει στρέβλωση της αγοράς από τα ιδιωτικά πλέον μονοπώλια ή ολιγοπώλια, τα οποία θα λειτουργούν ως καρτέλ αυξάνοντας τα τέλη και μειώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών σε βάρος των καταναλωτών. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα λειτουργήσουν σε βάρος των πολιτών που θα κληθούν να πληρώνουν αυξημένα τέλη. Τούτο πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς τους οργανισμούς γνωρίζουν πολύ καλά, ότι όσοι δεν θα απολυθούν, θα βιώσουν αναπόφευκτα μείωση των απολαβών τους και καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους.

Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε τις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, ώστε να αντισταθούμε στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα