Αιτητές πολιτικού ασύλου έστησαν σκηνές σε πάρκο στη Λάρνακα

19:42 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είκοσι περίπου Παλαιστίνιοι, αιτητές πολιτικού ασύλου, ανάμεσα τους και δέκα παιδια, έστησαν τρεις σκηνές και κατασκηνώνουν στο πάρκο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα ζητώντας από την Κυβέρνηση να τους παραχωρήσει στέγη.

Η θέα των αντισκήνων ξεσήκωσε τη διαμαρτυρία των περιοίκων, οι οποίοι έκαναν λόγο για οχληρία, καθώς ο πρόχειρος καταυλισμός, δεν διαθέτει χώρους υγιεινής.

Πολλοί από τους γείτονες, ανέφεραν ότι το πάρκο έχει καταστεί απροσπέλαστο, διότι έχει γεμίσει ανθρώπινες ακαθαρσίες.

Οι γείτονες ζητούν από την Κυβέρνηση να εξεύρει λύση, ώστε να απομακρυνθεί από την περιοχή τους ο καταυλισμός των Παλαιστινίων.

Τα αντίσκηνα των Παλαιστινίων επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε:

«Ο Δήμος Λάρνακας, εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τέτοιου είδους συμπεριφορές και φαινόμενα, που αφήνονται να παρουσιάζονται χωρίς το κράτος να δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία και ταχύτητα προς αντιμετώπισή τους. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η σημερινή κατάσταση δεν ήταν αναπάντεχη και δεν αποτελεί έκπληξη. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι: γιατί αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν μόνο στη Λάρνακα;».

Ο κύριος Λουρουτζιάτης κάλεσε τους αρμοδίους να επιλύσουν τάχιστα το όλο ζήτημα, λέγοντας:«Καλούμε τους αρμοδίους να μη ρίχνουν το μπαλάκι από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Διερωτώμαι που έχουν πάει τα εκατομμύρια που μεγαλόστομα κάποιοι προκήρυσσαν ότι θα λειτουργούσαν με αυτά τα κτήρια φιλοξενίας στη Μεννόγεια» κατέληξε ο κύριος Λουρουτζιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα