Αίγυπτος: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών

20:22 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαδηλωτές πέταξαν την Παρασκευή πέτρες στους στρατιώτες που φρουρούσαν το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, καθώς χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάιρο για να καταγγείλουν τη βία κατά των διαδηλωτών και τον αποκλεισμό υποψηφίων από τις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός στα επεισόδια.

Εκατοντάδες

στρατιώτες που φρουρούσαν το υπουργείο κινήθηκαν προς τα εμπρός όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να κόβουν τα συρματοπλέγματα που χρησιμοποιήθηκαν για να αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου στην κεντρική συνοικία Αμπασίγια του Καΐρου.

Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες προς τους στρατιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση.

Στο μεταξύ, ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Αίγυπτο θα επιστρέψει στο Κάιρο την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή επικαλούμενος σχετική εντολή του μονάρχη Αμπντάλα, μετά την ανάκληση του εξαιτίας ενός σπάνιου διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στα δύο κράτη, συμμάχους επί δεκαετίες.

Ο πρεσβευτής είχε ανακληθεί πριν από σχεδόν μια εβδομάδα, μετά τις διαδηλώσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στο Κάιρο με αφορμή τη σύλληψη αιγύπτιου δικηγόρου στο βασίλειο του Κόλπου.

Ερωτηθείς, εάν ο πρεσβευτής διατάχθηκε από τον μονάρχη να επιστρέψει στο πόστο του, ο εκπρόσωπος της σαουδαραβικής διπλωματίας απάντησε θετικά. Την πληροφορία μετέδωσε και το επίσημο σαουδαραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA, διευκρινίζοντας πως η απόφαση ελήφθη μετά την επίσκεψη μιας αιγυπτιακής αντιπροσωπείας και τη συνάντησή της με τον Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πρεσβευτής θα επιστρέψει στο Κάιρο την Κυριακή και η πρεσβεία θα ανοίξει ξανά, όπως και τα προξενεία στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα