Συνάντηση Καρογιάν με ΕΒΕ Πάφου

19:52 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕ Πάφου είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η υιοθέτηση επιπρόσθετων μέτρων και κινήτρων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζικών οργανισμών για δανειοδότηση του επιχειρηματικού κόσμου , η συμπερίληψη της Επαρχίας Πάφου στον γενικότερο σχεδιασμό του κράτους για την διαχείριση του φυσικού αερίου, ώστε να προκύψουν οφέλη και για την Πάφο, καθώς

και η προώθηση έργων του ιδιωτικού τομέα για να έχει η τοπική οικονομία της Πάφου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός τόνισε τη σημασία προώθησης έργων υποδομής και ανάπτυξης της Πάφου όπως είναι η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής η κατασκευή της Μαρίνας , η δημιουργία καζίνο, η δημιουργία σχολής Αρχαιολογίας και Σχολής Καλών Τεχνών, η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλεως χρυσοχούς καθώς και η αναβάθμιση των λιμανιών Πάφου και Λατσιού.

Όπως είπε ο κ. Λεπτός η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Πάφο θυμίζει την δεκαετία του 50, προσθέτοντας ότι η ανεργία ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους ενώ μεγάλος αριθμός των νέων ανέργων εγκαταλείπουν την πόλη ψάχνοντας δουλειά σε άλλες επαρχίες η ακόμα και στο εξωτερικό. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους σημείωσε, για να μπορούν να μείνουν και να εργαστούν στην Πάφο. « Η κατάσταση είναι τραγική, είναι ο τέταρτος χρόνος που διανύουμε με σημαντική μείωση στον τουρισμό, πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν έργα υποδομής στην πόλη μας ώστε να αναπτυχθεί και να δοθούν κίνητρα στους ξένους επισκέπτες να έρθουν στην πόλη μας», πρόσθεσε ο κ. Λεπτός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υλοποιηθούν άμεσα τα έργα που αφορούν την Επαρχία Πάφου, αρκετά από τα οποία χρονίζουν.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη με την οικονομική κρίση προσθέτοντας ότι θα στηρίξει την Πάφο όσο μπορεί και θα βοηθήσει στην προώθηση σημαντικών έργων της Επαρχίας.

Η Πάφος πρόσθεσε, δικαιούται και πρέπει να πάρει αυτά που της αναλογούν. Όπως είπε πρέπει να έχει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στο οποίο οι πολίτες να μπορούν να βασιστούν. Όσον αφορά το αίτημα της πόλης για Σχολή Καλών Τεχνών και Σχολή Αρχαιολογίας, ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι και η Πάφος δικαιούται να έχει σχολές. «Η γνώμη μου», πρόσθεσε, «για το θέμα των σχολών δεν αλλάζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα