Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2011

13:56 13/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση κατά 1,1% καταγράφηκε στη βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2011, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μέσα στις χώρες της ΕΕ που κατέγραψαν από τις σημαντικότερες αυξήσεις στη βιομηχανική παραγωγή για το συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία

της Eurostat.

Για την Κύπρο δεν υπήρχαν στοιχεία για το Νοέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο είχε καταγράψει μείωση στη βιομηχανική παραγωγή κατά 0,6%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά, κατά 0,1% κάτω ήταν το Νοέμβριο του 2011 η εποχική αναπροσαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ των 27, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, η επίσημη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί κατά 0,3% και στην Ευρωζώνη αλλά και στην ΕΕ των 27.

Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2010, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και κατά 0,2% στην ΕΕ των 27.

Πιο αναλυτικά, η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ευρωζώνη σημείωσε πτώση το Νοέμβριο κατά 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ στην ΕΕ των 27 σημείωσε πτώση κατά 0,6%.

Οσον αφορά τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, η παραγωγή τους έπεσε κατά 0,8% στην Ευρωζώνη και μόλις κατά 0,1% στην ΕΕ των 27, πάντα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σε σχέση με την παραγωγή ενέργειας, στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,5%, ενώ μειώθηκε κατά 0,2% στην ΕΕ των 27.

Αναφορικά με την εξέλιξη του δείκτη βιομηχανική παραγωγής στα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου υπήρχαν στοιχεία, ο δείκτης σημείωσε άνοδο σε εννέα κράτη και πτώση σε δέκα.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Ιρλανδία με 9,4%, στη Σουηδία με 3% και στη Σλοβακία με 2,4%. Από την άλλη, η μεγαλύτερη άνοδος στη βιομηχανική παραγωγή καταγράφηκε στην Τσεχία με 2,7%, στην Πολωνία με 1,6% και στην Ελλάδα, Γαλλία και Λιθουανία με 1,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα