Αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών του δημοσίου συζήτησε η Επ. Οικονομικών

17:57 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόταση νόμου εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών του δημοσίου στο 65ο έτος, συζήτησε σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, είπε ότι η πρόταση αυτή έχει στόχο την άρση της άνισης μεταχείρισης των γιατρών του δημοσίου, οι οποίοι, λόγω αυξημένου

αριθμού χρόνων σπουδών, ξεκινούν να εργάζονται στο δημόσιο πιο αργά.

Το αποτέλεσμα, ανέφερε, είναι να μην συμπληρώνουν τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας για να απολαμβάνουν ανάλογες συντάξεις με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο κ. Νικολαϊδης είπε ότι πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία και για το λόγο αυτό, συμπλήρωσε, “προτείναμε την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης για τους γιατρούς του δημοσίου στο 65ο” έτος.

Τέλος, ανέφερε ότι αν το νομοσχέδιο εγκριθεί από τη Βουλή θα αποτελέσει μια ανταπόκριση της Κύπρου στις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κάνουν λόγο για αναβάθμιση του ορίου αφυπηρέτησης ώστε να συνάδει με το προσδόκιμο όριο ζωής.

Στέλνουμε ένα μήνυμα σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει και της έναρξης των διαπραγματεύσεων με Τρόικα, κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα