Αυξημένους ελέγχους στις τιμές καυσίμων ζητούν Βότσης-Βαρνάβα

18:32 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή για αύξηση των ελέγχων στις λιανικές τιμές των καυσίμων και εφαρμογή πιέσεων προς τις εταιρείες πετρελαιοειδών για τη άμεση μείωση των τιμών κατά αναλογία της μείωσης στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, απηύθυναν οι Βουλευτές Αγγελος Βότσης του ΔΗΚΟ και Γιώργος Βαρνάβα του ΚΣ ΕΔΕΚ.

Σε δηλώσεις στη Βουλή,

ο κ. Βότσης ανέφερε ότι «γινόμαστε μάρτυρες της μείωσης στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς και δεν έχουμε δει αντίστοιχη μείωση στα πρατήρια καυσίμων της Κύπρου για αυτό θεωρούμε πως το Υπουργείο Εμπορίου πρέπει τάχιστα να ξαναμελετήσει τις τιμές, στις οποίες πωλούνται σήμερα τα καύσιμα στον Κύπριο καταναλωτή».

Κάθε φορά, πρόσθεσε, «που παρατηρούμε αυξήσεις διεθνώς αυτές μεταφέρονται τάχιστα στον καταναλωτή, ενώ για τις μειώσεις πάντα υπάρχει καθυστέρηση», και κάλεσε επίσημα το Υπουργείο Εμπορίου να ξαναμελετήσει τις τιμές και να δράσει ανάλογα.

Ο κ. Βαρνάβα κάλεσε την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή να διενεργήσει άμεσα τους ελέγχους στις λιανικές τιμές των καυσίμων και να ζητήσει από τις εταιρείες πώλησης πετρελαιοειδών μείωση των λιανικών τιμών ανάλογη με τη μείωση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Στην Κύπρο ισχύει ότι κατά τις αυξήσεις των τιμών διεθνώς, τα καύσιμα να μεταφέρονται στην Κύπρο και με υπερηχητικά και όταν μειώνονται οι τιμές διεθνώς τα καύσιμα να φθάνουν με γόνδολα, ανάφερε ο κ. Βαρνάβα, προσθέτοντας ότι ο Κύπριος καταναλωτής δεν πρέπει να τυγχάνει αυτής της εκμετάλλευσης από πλευράς των όποιων εταιρειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα