Δήλωση Α. Τσίπρα και επαφές με ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

18:02 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πρότασή του για Κυβέρνηση αριστερού μετώπου επανέλαβε στις δηλώσεις του, μετά την ανάληψη της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε

τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο «αν έχουν πραγματικά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές που διέλυσαν την κοινωνία, μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω έχουν ήδη στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ και των κρατών μελών της που θα αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά τις επιταγές των αγορών και του ΔΝΤ και θα εφαρμόσουν πιστά το βάρβαρο πρόγραμμα του β’ Μνημονίου. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν έστω και τώρα να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί δεν πείθουν πια ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου δεν χωρά πολλές αναγνώσεις», προσθέτοντας ότι «παρ’ όλα αυτά κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το εκλογικό αποτέλεσμα. Μιλούν για συναισθηματική ψήφο, για ψήφο οργής, κάνουν λάθος». Οπως είπε, πρόκειται για μία ώριμη συνειδητή επιλογή, «ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Ούτε 151 βουλευτές, ούτε 51% στα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους δικούς μας βασικούς στόχους που επιτεύχθηκε».

Σημείωσε, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ότι «μερικές χιλιάδες ψήφοι, αλλά και ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος μας στερούν τη δυνατότητα να έχουμε οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις τη δεδηλωμένη», τονίζοντας ωστόσο ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά στην πράξη άκυρο το μνημόνιο. Καθιστά με σαφήνεια άκυρες τις εγγυητικές επιστολές των κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά, στην ΕΕ στο ΔΝΤ και καθιστά ως πρώτη εναλλακτική επιλογή μία αριστερή Κυβέρνηση, που θα θέσει οριστικό τέλος στα Μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας».

Επιτέθηκε στη γραμμή που χάραξε, όπως είπε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων, κ. Δασκαλόπουλος και ευθυγραμμίζεται με τα κόμματα του Μνημονίου και μερίδα των ΜΜΕ «για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη φυσικά και τη συμμετοχή των κομμάτων του Μνημονίου», σημειώνοντας ότι «όσα επικοινωνιακά κόλπα και αν σκαρφιστούν δεν πρόκειται να επαναφέρουμε εμείς από το παράθυρο αυτό που έδιωξε την Κυριακή ο λαός από την πόρτα. Ας σταματήσουν λοιπόν στο όνομα της εθνικής σωτηρίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου, δεν μας αφορά κάτι τέτοιο».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά κρίσιμα ερωτήματα είναι γνωστά και βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου, ως βάση μιας συζήτησης, που επιχειρείται να ανοίξει με όλες τις αριστερές, προοδευτικές και οικολογικές δυνάμεις του τόπου και τ

Keywords
Τυχαία Θέματα