Αυξάνονται οι αυτόχειρες στη Γαλλία

10:57 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο αριθμός ιδιοκτητών επιχειρήσεων στη Γαλλία, οι οποίοι αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Στοιχεία του γαλλικού παρατηρητηρίου μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που αναδημοσιεύει το Πρακτορείο Ειδήσεων ANSAmed, καταδεικνύουν ότι κάθε μέρα αυτοκτονούν δύο διευθυντές μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι αυτόχειρες είναι άνδρες.

Κάθε μέρα 28 άτομα δίνουν τέρμα στη ζωή τους στη Γαλλία

ενώ άλλα 700 άτομα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Περίπου το 75 % από αυτούς είναι άνδρες. Η αυτοκτονία είναι η κυριότερη αιτία θανάτου για τα άτομα μεταξύ 25 και 35 ετών και η τρίτη αιτία θανάτου για τους αγρότες .

Το 2011, συνολικά 10,359 άνθρωποι στη Γαλλία έδωσαν τέρμα στη ζωή τους.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται η έξαρση αυτοκτονιών σε επαγγελματικούς χώρους όπως σε μεγάλες εταιρείες (Renault) μεταξύ του 2006 και του 2007 και στην France Telecom μεταξύ 2008 και 2010.

«Οι συνθήκες εργασίας μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο» δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ο Olivier Torres, ιδρυτής μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που εξετάζει τις σχέσεις μεταξύ της υγείας του επιχειρηματία και την απόδοση της εταιρείας του .

Keywords
Τυχαία Θέματα