Αυτός είναι ο 20χρονος Adam Lanza, που έσπειρε τον θάνατο στο Κονέκτικατ

09:42 15/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο 20χρονος Adam Lanza και όχι ο 24χρονος αδελφός του, Ryan, όπως αναφέρθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ αρχικά, είναι ο δράστης της φρικιαστικής επίθεσης στο δημοτικό σχολείο, στο Κονέκτικατ, που στοίχισε τη ζωή σε 27 συνολικά ανθρώπους και 28ο τον πατέρα του δράστη.

Ο Adam αφού σκότωσε τον πατέρα του, στο σπίτι τους, κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε η μητέρα του, Nancy, κρατώντας

τρία ημιαυτόματα όπλα, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μάσκα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πρώτα θύματά του εκεί, ήταν η διευθύντρια, Dawn Hochsprung και η ψυχολόγος του σχολείου, που τον συνάντησαν στον διάδρομο του σχολείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παιδιών, ο δράστης εισέβαλε από τάξη σε τάξη, “γαζώνοντας” στην κυριολεξία τα παδιά, 20 από τα οποία έχασαν τη ζωή τους, 18 στον χώρο του σχολείου και ακόμα 2 στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένα από την επίθεση.

Προτού αυτοκτονήσει, πυροβόλησε και κάποιους ενήλικες, δασκάλους και προσωπικό του σχολείου, 6 από τους οποίους είναι νεκροί.

Από την πρώτη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του 24χρονου Ryan Lanza ξεφύτρωσαν στο facebook περισσότερα από δέκα προφίλ με το όνομά του, σε κάποιο από τα οποία εμφανίστηκε μάλιστα να διαψεύδει πως είναι ο δράστης, λέγοντας μεταξύ άλλων “Γ@μήσου CCN, δεν ήμουν εγώ, ήταν ο αδελφός μου”.

Η δασκάλα μουσικής Maryrose Kristopik, που εμφανίζεται στον κύκλο της φωτογραφίας, θεωρείται ηρωίδα, αφού έσωσε τη ζωή 15 παιδιών, που τράβηξε από τον διάδρομο, τα έκλεισε σε μία ντουλάπα και στη συνέχεια, έβαλε το σώμα της για να κρατήσει κλειστή την πόρτα της αίθουσας, αποτρέποντας την είσοδο του 20χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα