Αυθόρμητη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού

11:12 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν από τις επτά μέχρι τις δέκα το πρωί, οι 150 υπάλληλοι του τσιμεντοποιείου Βασιλικού, με αφορμή την «παράνομη και αυθαίρετη» όπως την χαρακτηρίζουν αποκοπή του 6% του μισθολογίου τους από την εργοδοτική πλευρά.

Σε δηλώσεις του ο Στέλιος Τζιαμπουτής Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων της ΣΕΚ,

ανέφερε ότι «οι υπάλληλοι κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας επειδή η εταιρεία για ακόμα μια φορά έχει προχωρήσει αυθαίρετα στην αποκοπή από τη μισθοδοσία των εργαζομένων 6% και ποσοστού της ΑΤΑ του Ιουλίου».

Πρόσθεσε ότι «και οι 150 εργαζόμενοι κατήλθαν στην στάση εργασίας η οποία είναι απόλυτα φυσιολογική. Οι εργαζόμενοι δίνουν το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις αυθαίρετες πράξεις της εταιρείας οι οποίες δεν συμφωνούν με τις συλλογικές τους συμβάσεις και τα ωφελήματα τα οποία είναι υπογεγεγραμμένα ενώπιον της εταιρείας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τζιαμπουτής είπε ότι «γύρω στις εννέα το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και οι συντεχνίες έχουν αναλύσει τους τρόπους με τους οποίους θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Μεταξύ αυτών είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, των κομμάτων και άλλων ενδιαφερομένων για τις αυθαίρετες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες η εταιρεία και για την εκμετάλλευση της οποίας τυγχάνει από την μονοπωλιακή κατάσταση που υπάρχει» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα