Χρήση αρωματικών χώρου με μέτρο

11:02 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σημειώνει ότι τα αρωματικά χώρου πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και πάντοτε μετά από εκτίμηση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύπτουν από τη χρήση τους.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψη καταγγελίες προσώπων που υπέφεραν από δυσφορία από τη χρήση αρωματικών χώρου σε εργασιακούς και δημόσιους χώρους, προχώρησε σε εκστρατεία αξιολόγησης και ελέγχου των προϊόντων αυτών.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι όλα τα υπό εξέταση προϊόντα περιείχαν περισσότερες από

μια επικίνδυνες χημικές ουσίες, αλλά η κάθε μια ήταν σε συγκέντρωση μικρότερη από το περιοριστικό όριο του 0,1% κ.β. που προβλέπει η νομοθεσία. Τονίζεται ότι, η παρουσία πέραν της μιας επικίνδυνης ουσίας σε μείγμα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε συνεργιστική (αθροιστική) δράση των επιμέρους συστατικών. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν πληροφορίες και μέθοδοι αξιολόγησης της συνεργιστικής επίδρασης των χημικών ουσιών στις οποίες οι καταναλωτές / εργαζόμενοι μπορεί εκτίθενται και είναι σε εξέλιξη, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπάθεια για καλύτερη ρύθμιση του θέματος.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας σημειώνει ότι τα αρωματικά χώρου πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο και πάντοτε μετά από εκτίμηση των πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύπτουν από τη χρήση τους. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε κλειστούς χώρους μπορεί να υπάρξει σημαντική συσσώρευση πολλών συστατικών, θα πρέπει να γίνονται ενέργειες που θα διασφαλίζουν τον κατάλληλο αερισμό του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνελέγησαν δείγματα από αρωματικά χώρου που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία στη συνέχεια αναλύθηκαν από διαπιστευμένο εργαστήριο για την πιθανή ύπαρξη σε αυτά δεκατεσσάρων επικίνδυνων χημικών ουσιών, μερικές από οποίες χαρακτηρίζονται ως Καρκινογόνες, Μεταλλαξιογόνες και Επικίνδυνες στην Αναπαραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα