Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη προς ΠΑΣΥΔΥ

14:37 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να αφήσει τις “νομικίστικες θεωρήσεις αλλού” κάλεσε σήμερα την ΠΑΣΥΔΥ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό, όπως είπε, μήνυμα ότι “ή συνεργάζονται και συνομιλούν ή απλά θα αφήσουν τα μέλη τους να αποδεχθούν οτιδήποτε εκσυγχρονιστικό βεβαίως ως αποτέλεσμα των μελετών που γίνονται”.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό και σχολιάζοντας τις προσπάθειες για μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα προς όλους ότι “αυτό που επιδιώκουμε είναι ο εκσυγχρονισμός του κράτους”, προσθέτοντας ότι ” τις ιδέες τις επεξεργαζόμαστε με την Διεθνή τράπεζα αλλά και την Ακαδημία Διοίκησης της Μεγάλης Βρετανίας, μέσα από το διορισμό της κ. Λαμπριανίδου, ως Επιτρόπου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας”.

“Η κ. Λαμπριανίδου έχει ένα συντονιστικό ρόλο για να υποβάλει ιδέες, υπάρχει η διυπουργική Επιτροπή που θα τις επεξεργαστεί και βεβαίως το Υπουργικό Συμβούλιο που θα τις υλοποιήσει”, είπε ο Πρόεδρος, τονίζοντας ότι σε αυτή την πορεία εκσυγχρονισμού η Κυβέρνηση θέλει συνοδοιπόρους και συνεργούς στο διάλογο και την ΠΑΣΥΔΥ.

Διαμήνυσε, ωστόσο, πως “εάν η ΠΑΣΥΔΥ επιλέγει νομικίστικες θεωρήσεις, πιστεύοντας ότι θα αποφευχθεί αυτό που είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό, πλανώνται πλάνην οικτρά”.

“Και θέλω να διαβιβάσω ένα αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, ή συνεργάζονται και συνομιλούν ή απλά θα αφήσουν τα μέλη τους να αποδεχθούν οτιδήποτε εκσυγχρονιστικό βεβαίως θα έχει ως αποτέλεσμα των μελετών που γίνονται”, συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης πως “δεν έχει σημασία η ιδιότητα ή ο τίτλος που φέρει ο εισηγητής, αλλά η ουσία του περιεχομένου των εισηγήσεων, συνεπώς, αν θέλουν να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό ας το πράξουν και ας αφήσουν τις νομικίστικες θεωρήσεις αλλού. Θα είμαι απόλυτα αυστηρός με όσους νομίζουν ότι θα παρεμποδίσουν αυτό που απαιτεί ολόκληρος ο κυπριακός λαός”.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα, αλλά πως θα απαξιωθεί το ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι “η Κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στα μεγάλα εθνικά προβλήματα και όχι στα μικροκομματικά προβλήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα