Λουκαϊδης: Η Κυβέρνηση είναι επιρρεπής στις επιδιώξεις των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων

13:16 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιρρεπής στις επιδιώξεις των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, όπως και γενικότερα με αυτές του μεγάλου κεφαλαίου, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, εξαγγέλλοντας παράλληλα πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ

για τερματισμό των διαταγμάτων της Κυβέρνησης για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι “στην πράξη η Κυβέρνηση εναρμονίζεται και προωθεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας”.

“Με δεδομένες τις επιφυλάξεις και ενστάσεις της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, το ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η ετσιθελική και καταχρηστική επιβολή των διαταγμάτων από πλευράς Κυβέρνησης η οποία σταδιακά καταργεί την κείμενη νομοθεσία του 2006″, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι με την επέκταση εκ νέου του διατάγματος για το ωράριο των καταστημάτων “η Κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα λόγω της κρίσης και των αποφάσεων Αναστασιάδη – Eurogroup” και “ενισχύει την ανεργία αφού το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφήνει χωρίς δουλειά και εισοδήματα τους εργαζόμενους σε αυτές”.

Ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση “οδηγεί σε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις μεγάλες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί αφορούν κατά βάση έκτακτο προσωπικό με εξευτελιστικές απολαβές και δικαιώματα” και “εξαρθρώνει την προσωπική και οικογενειακή ζωή όχι μόνο για τους χιλιάδες εργαζομένους στο λιανικό εμπόριο αλλά και γενικότερα για τους καταναλωτές, μέσα από την αλλαγή κουλτούρας που σταδιακά θα επιβληθεί στην καταναλωτική τους συμπεριφορά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα