Άφαντοι οι γονιοί του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στο ΧΥΤΥ Κόσιης

14:03 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έχουν αποδώσει καρπούς οι μέχρι στιγμής έρευνες της Αστυνομίας για εντοπισμό των γονέων του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί νεκρό στον ιμάντα επεξεργασίας αποβλήτων, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης «η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα Νοσοκομεία των επαρχιών Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου καθώς και σε μεγάλο αριθμό ιδιωτικών μαιευτηρίων στις δύο επαρχίες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε

ότι ύστερα από την έκκληση της Αστυνομίας προς το κοινό για παροχή στοιχείων ή πληροφοριών για το θέμα «έχουν διερευνηθεί ορισμένες πληροφορίες οι οποίες επίσης δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν και αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες επαρχίες προκειμένου να εντοπιστούν οποιαδήποτε στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό των γονέων του νεκρού βρέφους» είπε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμα ότι οι έρευνες της Αστυνομίας προχωρούν κανονικά «εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις των δειγμάτων που έχουν ληφθεί από το νεκρό βρέφος».

Υπενθυμίζεται ότι το βρέφος, γένους θηλυκού, βάρους τριών κιλών και 160 γραμμαρίων, με σγουρά μαύρα μαλλιά, ηλικίας ολίγων ημερών μέχρις ενός μηνός εντοπίστηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΥ γύρω στις επτά το πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο πριν αρχίσει η επεξεργασία αποβλήτων.

Με τον εντοπισμό του βρέφους ειδοποιήθηκε η Αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο. Στη σκηνή μετέβη και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία προέβη σε αυτοψία και αργότερα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας στη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου το βρέφος ήταν νεκρό 5-7 ημέρες πριν την ανεύρεση του στο ΧΥΤΥ Κόσιης ενώ λόγω της μεγάλης αποσύνθεσης δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση και η εθνικότητα του, οι κακώσεις που έφερε το βρέφος έγιναν μεταθανάτια ενώ δεν μπορούσε να προσδιοριστεί κατά πόσον γεννήθηκε σε κλινική ή σε Νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα