Αδικη και λανθασμένη, χαρακτήρισε Ο ΥΠΟΙΚ τη δαιμονοποίηση της Τρόικα

21:52 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άδικη και λανθασμένη, χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, τη δαιμονοποίηση της Τρόικας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τόσο η ομάδα της Κεντρικής Τράπεζας όσο και η ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών “είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε σημείο τυχόν θέλουν να υποβάλουν ερωτήματα” οι εκπρόσωποι της Τρόικας.

Ο κ. Σιαρλή είπε ακόμη ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα αναχωρήσουν από την Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο και θα επιστρέψουν

στην Κύπρο μια εβδομάδα αργότερα “για να γίνει μια συζήτηση επί των αποτελεσμάτων της εργασίας που θα έχουν συμπληρώσει μέχρι τότε”, ενώ σε σχέση με το αίτημα της Κύπρου προς την Ρωσία και την Κίνα για δανεισμό, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι αιτήσεις υποβλήθηκαν στο παρελθόν και είναι εκεί και “αν προκύψει κάτι τότε με πλήρη διαφάνεια θα μιλήσουμε στην Τρόικα και θα δούμε πως θα χειριστούμε μια τέτοια περίπτωση”.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, όπου προέβη σε παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Κύπρο της προεδρίας της ΕΕ, ο κ. Σιαρλή είπε ότι ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και για τις πρώτες επαφές που είχαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους ενημερώνει για τις μετέπειτα συζητήσεις που θα υπάρξουν με την Τρόικα.

Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας έχουν χωριστεί σε ομάδες και μία ομάδα εργάζεται στην Κεντρική Τράπεζα και μία στο Υπουργείο Οικονομικών και πρόσθεσε ότι “έχουν πάρα πολύ δουλειά να κάνουν, έχουν κάνει αυτή τη δουλειά πάρα πολλές φορές και σκοπός είναι να εργαστούν μέχρι και την Παρασκευή και να αναχωρήσουν το Σαββάτο”.

Ο κ. Σιαρλή είπε ότι οι τεχνοκράτες της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Κύπρο μια εβδομάδα μετά την αναχώρηση τους, ενώ ανέφερε ότι “περί το τέλος Ιουλίου το περίγραμμα θα έχει συμπληρωθεί”.

“Όλη την πληροφόρηση που θα μαζέψουν αυτή την εβδομάδα θα την πάρουν πίσω μαζί τους, θα την επεξεργαστούν, θα τη συζητήσουν εντός των δικών τους υπηρεσιών, αν χρειαστούν επιπρόσθετη πληροφόρηση θα επικοινωνήσουν μαζί μας, μέσω τηλεδιάσκεψης ή και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αφού ετοιμαστούν πλήρως θα επιστρέψουν περίπου μια εβδομάδα μετά για να γίνει μια συζήτηση επί των αποτελεσμάτων της εργασίας που θα έχουν συμπληρώσει μέχρι τότε”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν με την επιστροφή της Τρόικας στην Κύπρο θα συζητηθούν οι όροι του δανείου, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι “αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα μελετήσουν όλα τα στοιχεία, τα οποία θα πάρουν μαζί τους, θα συμπληρώσουν τα στοιχεία με επιπρόσθετη πληροφόρηση που θα κληθούμε να δώσουμε έτσι ώστε όταν επανέλθουν να είναι σε θέση να συζητήσουν μαζί μας τυχόν εισηγήσεις και απόψεις που έχουν επί του θέματος”.

Κληθείς να διαβεβαιώσει ότι η Κύπρος δεν θα έχει την ίδια μοίρα με άλλες χώρες στις οποίες μετέβη η Τρόικα

Keywords
Τυχαία Θέματα