Α. Νεοφύτου: Μόνο κέρδος από συνεργασία Κύπρου με Ελλάδα και Ισραήλ

16:27 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος έχει μόνο κέρδος να αποκομίσει από την στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και την Ελλάδα, και μπορεί η ενέργεια, πέραν από σημαντικό ενεργειακό και οικονομικό όπλο, να είναι και καταλύτης για μιαν καλύτερη λύση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη,

ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “η γειτονιά μας έχει αλλάξει, όχι μόνο ενεργειακά, αλλά και γεωπολιτικά”.

“Έχουμε μια ξεκάθαρη θέση του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία στηρίζουμε σθεναρώς. Την στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και την Ελλάδα, στα θέματα ενέργειας”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Στη συνέχεια, επεσήμανε “τη θέση αρχών των ΗΠΑ που, παρά τις οποιεσδήποτε άλλες απόψεις του οποιουδήποτε κόμματος επί οποιουδήποτε άλλου ζητήματος, έχει πάρει την πιο ξεκάθαρη θέση όσον αφορά τα θέματα ενέργειας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου”.

“Στηρίζει καθαρά τις προσπάθειές μας για εγκατάσταση υποδομών για υγροποίηση φυσικού αερίου και θεωρώ πως θα στηρίξει, με βάση τα θέματα αρχής, όπως έχουν δημόσια διακηρυχθεί, και τυχόν συνεργασία Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδος”, είπε.

Σημείωσε ότι “η Κύπρος έχει μόνο κέρδη να έχει από την στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ και την Ελλάδα και μπορεί η ενέργεια, πέραν από σημαντικό ενεργειακό και οικονομικό όπλο, να είναι και καταλύτης για μιαν καλύτερη λύση του κυπριακού προβλήματος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα