Ομολόγησε τελικά το φόνο του Αγγελου Φαίδωνος, ο 32χρονος ύποπτος

16:27 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY


Ο 32χρονος κάτοικος Βρυσούλλων, που κρατείται ως ύποπτος για το φόνο εκ προμελέτης του Αγγελου Φαίδωνος από τα Λατσιά, ομολόγησε τελικά στην Αστυνομία Λάρνακας, ότι ο ίδιος σκότωσε τον 46χρονο από τα Λατσιά.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης το βράδυ της Δευτέρας ο ύποπτος έδωσε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία όπου κρατείται από το περασμένο Σάββατο και «παραδέχθηκε γραπτώς ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα. Ταυτόχρονα έδωσε ορισμένες

εξηγήσεις αναφορικά με την εξέλιξη των πραγμάτων που οδήγησαν τελικά στο θάνατο του 46χρονου».

Πρόσθεσε ότι αρχικά ο ύποπτος δεν συνεργαζόταν καθόλου με τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, αρνείτο κάθε ανάμειξη στο έγκλημα και δεν έδινε τη συγκατάθεσή του για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, παρά το γεγονός ότι στο δεξί του χέρι έφερε κάποιες εκδορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο 32χρονος ανέφερε στην κατάθεση του πως αυτός έκλεισε το ραντεβού με τον 46χρονο, με τον οποίο γνωρίζονταν, στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Σκοπός του ραντεβού ήταν ο ύποπτος να πείσει τον Φαίδωνος να σταματήσει, όπως ισχυρίστηκε, να τον ενοχλεί. Ωστόσο στη σκηνή σημειώθηκε διαπληκτισμός και καυγάς μεταξύ των δύο που οδήγησε τελικά στο θάνατο του Φαίδωνος.

Η Αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, θα εξετάσει τους ισχυρισμούς του υπόπτου και αναμένεται να αποφασιστεί τελικά κατά πόσον θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία ή για φόνο εκ προμελέτης.

Ο 32χρονος ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου το ερχόμενο Σάββατο 10 Αυγούστου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας προκειμένου να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φαίδωνος, που είχε δηλωθεί ελλείπων πρόσωπο από τις 31 Ιουλίου, εντοπίστηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου από την Αστυνομία νεκρός με πέντε κτυπήματα στο κεφάλι στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Beau Rivage» στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Δίπλα από το θύμα εντοπίστηκε σπασμένη και ματωμένη ξύλινη χειρολαβή κασμά που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν το φονικό όπλο.

Το πτώμα του Φαίδωνος εντοπίστηκε σε τυμπανιαία κατάσταση, ύστερα από πληροφορία που έλαβε μέλος του ΟΠΕ, στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου. Σε οικόπεδο δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο εντοπίστηκε από την Αστυνομία και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Φαίδωνος.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στον ύποπτο από τις πολλαπλές κλήσεις και τα μηνύματα που αντάλλαξε με το θύμα μεταξύ 25ης και 30ης Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία είχε φύγει από το σπίτι του για άγνωστη κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα