Α. Κυπριανού: Το ΑΚΕΛ δεν διεκδικεί μεγάλη συμμετοχή σε Κυβέρνηση Μαλά

13:45 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι “ο Σταύρος Μαλάς είναι πραγματικά ένας ανεξάρτητος πολιτικός, δεν έχει καμία απολύτως οργανική σχέση με το ΑΚΕΛ και το ΑΚΕΛ δεν διεκδικεί μεγάλη συμμετοχή στην Κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά, θα έχει συμμετοχή

ανάλογη με εκείνη που είχε στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου”.

Επειδή καταβάλλεται προσπάθεια, είπε, να περάσει το μήνυμα ότι τάχατε ο Σταύρος Μαλάς θα σχηματίσει Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, αυτή είναι η μεγαλύτερη αναλήθεια. “Ο Σταύρος Μαλάς όπως κατά επανάληψη έχει πει θα λειτουργήσει με μια Κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού στην οποία θα συμμετέχουν προσωπικότητες από όλο τον προοδευτικό χώρο. Από εκεί και πέρα θέλω να υπομνήσω στο Κυπριακό λαό ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι ανεξάρτητος υποψήφιος, είναι Πρόεδρος πολιτικού κόμματος, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και κανένας δεν μπορεί να τον παρουσιάζει ως την υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει πετύχει ο κ. Αναστασιάδης είναι να διασπάσει τον χώρο του κέντρου, τίποτα άλλο δεν έχει πετύχει”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα προτρέψει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά βούληση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι κριτήριο της αλήθειας, ειλικρίνειας, αξιοπιστίας του καθενός από εμάς είναι η πράξη. “Εχει τεράστια σημασία λοιπόν να δούμε ποια είναι η συνέπεια κάποιων σε όλα όσα διακήρυτταν πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Θέλω να υπενθυμίσω ότι πολλοί απευθύνθηκαν στον κόσμο της Αριστεράς, στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ λέγοντας τους ότι πρέπει να στηριχθεί συγκεκριμένη υποψηφιότητα για να φράξουμε τον δρόμο στον κ. Αναστασιάδη. Θέλουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσον αυτά που λέγονταν προεκλογικά θα έχουν συνέχεια και συνέπεια τώρα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Και από εκεί και πέρα ο κόσμος θα μας κρίνει όλους και θα μας κατατάξει με βάση την ειλικρίνεια και αξιοπιστία που διαθέτουμε. Και αυτά τα λέω για όλους και όχι για κάποιον συγκεκριμένα”, συμπλήρωσε.

Την ερχόμενη Κυριακή ο κυπριακός λαός, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, καλείται να επιλέξει ποιος Πρόεδρος και με ποιες πολιτικές θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. “Από τη μια πλευρά, είναι οι πολιτικές του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ: λιτότητα, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις και όλα όσα γονάτισαν τους λαούς στην Ελλάδα, στην Ισπανία και αλλού. Η θέση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ για ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών είναι καταγεγραμμένη εδώ και δεκαετίες. Αυτή τη θέση υπενθύμισε και ο κ. Άσμουσεν, δηλώνοντας ότι αναμένουν συγκατάνευση του κ. Αναστασιάδη σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Η ίδια η κα. Μέρκελ, ήρθε στην Κύπρο για να τον στηρίξει, έτσι που να είναι βέβαιο πως η απαίτηση τους για ιδιωτικοποιήσεις θα υλοποιηθεί”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ δηλώνοντας τη στήριξη του στο Σταύρο Μαλά, αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα της ερχόμενης Κυριακής: είτε ένας μαχητής που θα αντιμετωπίσει με προοδευτικό τρόπο την κρίση, είτε ένας yes-man της Τρόικας που θα λογοδοτεί στην κα. Μέρκελ και στους συνεργάτες της.

“Τι μας έχουν πει μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης και τα στελέχη του ΔΗΣΥ; Μας μίλησαν για κατάργηση της ΑΤΑ και του 13ου μισθού, ευελιξία της αγοράς εργασίας, μικρότερο κράτος, αποδυνάμωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μας μίλησαν για «μείωση του εργατικού κόστους», δηλαδή μείωση των μισθών, για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Μας είπαν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι φιλεργατική πολιτική, γιατί αυξάνει το κόστος παραγωγής. Μας είπαν πως θεωρούν τον κατώτατο μισθό «βασιλικό». Μας είπαν πως αν εκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης θα περιοριστεί το δικαίωμα σε απεργίες, κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως θα πάει στην κάλπη δίχως να γνωρίζει”, είπε.

Τώρα όλοι πλέον, συνέχισε, γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι νέοι δεν μπορούν να ελπίζουν στον κ. Αναστασιάδη και στο ΔΗΣΥ για ένα καλύτερο αύριο, τώρα όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως οι πολιτικές του κ. Αναστασιάδη που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στον κυπριακό λαό πρέπει να αποτραπούν.

“Τώρα όλοι μαζί μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Στηρίζοντας τις αξιόπιστες και προοδευτικές θέσεις του Σταύρου Μαλά και δημιουργώντας μέτωπο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Τρόικας και του Ν. Αναστασιάδη. Για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου. Για την υπεράσπιση του κατώτατου μισθού. Των εργασιακών κεκτημένων και των συλλογικών συμβάσεων. Για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους. Για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Για να έχει η κυπριακή κοινωνία ελπίδα και προοπτική”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα