Mήνυμα Επιτρόπου Κουρσουμπά προς τη μαθητιώσα νεολαία

10:49 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, παραμένει δίπλα στα παιδιά, προωθώντας και προασπίζοντας το δικαίωμά τους σε μια εκπαίδευση φιλική προς τα παιδιά και συνάμα ποιοτική, δίνει η Λήδα Κουρσουμπά με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Στο μήνυμά της, η κ. Κουρσουμπά αναφέρεται σε «μια δημοκρατική εκπαίδευση που θεμελιώνεται και προάγει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά και τα δικαιώματα του παιδιού πιο ειδικά».

Όπως αναφέρει η Επίτροπος του Παιδιού, «μαζί με σας, διεκδικώ ένα σχολείο παιδοκεντρικό, χωρίς βία και χωρίς

διακρίσεις, που σέβεται την αξιοπρέπεια και αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, ένα σχολείο που ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, τα εφοδιάζει με γνώσεις και δεξιότητες και τα ενδυναμώνει, ώστε να αναπτύξουν σταδιακά την αυτονομία τους».

«Αγαπημένα μου παιδιά, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται, σε διάφορα επίπεδα, για να υποστηριχθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν βρεθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, κοντά στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και σημειώνω με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι, στην προσπάθεια αυτή έχετε και εσείς σημαντική συμμετοχή», αναφέρει η κ. Κουρσουμπά.

Δηλώνει σίγουρη ότι «θα παραμείνετε δυνατοί στηρίζοντας κάθε παιδί, αλλά και κάθε ενήλικα που είναι κοντά σας και το έχει ανάγκη».

Η Επίτροπος του Παιδιού, την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει, «την ευθύνη της πολιτείας να συνεχίσει και να ενισχύσει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη δική της προσπάθεια προκειμένου κανένα παιδί και καμιά οικογένεια να μη στερηθούν το δικαίωμα τους στην αξιοπρέπεια».

«Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλες και όλους, μια δημιουργική, παραγωγική και ευχάριστη σχολική χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και νέες – πάντα θετικές ελπίζω – εμπειρίες», καταλήγει το μήνυμα της Επιτρόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα