Kολλαγόνο: Πιείτε «εις υγείαν» της ομορφιάς σας!

01:02 1/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Από την ηλικία των 25 ετών και μετά, τα επίπεδα του κολλαγόνου στο σώμα μας αρχίζουν να μειώνονται φυσιολογικά, με ρυθμό περίπου 1,5% ετησίως. Οι γυναίκες χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό από τους άνδρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης. Η μείωση της ποσότητας του διαθέσιμου κολλαγόνου έχει έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα και τη φυσική μας κατάσταση.

Συνέπεια αυτής της έλλειψης είναι συχνά η εμφάνιση κούρασης, πόνοι και μια γενικότερη μείωση της φυσική μας απόδοσης. Πολλές ασθένειες

χαρακτηριστικές του γήρατος, όπως η οστεοαρθρίτιδα και οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι στενά συνδεδεμένες με τη μη επαρκή διαθέσιμη ποσότητα κολλαγόνου που υπάρχει στον οργανισμό. Αυτά τα συμπτώματα επιδεινώνονται με την πάροδο των ετών. Τονώνοντας τα φυσικά επίπεδα του κολλαγόνου του οργανισμού ευεργετούμε τις αρθρώσεις μας, τα οστά μας και ενισχύουμε την ελαστικότητα και τόνωση τους δέρματός μας, συμβάλλοντας, τόσο στην υγεία μας, όσο και τη διατήρηση μιας νεανικής γεμάτης φρεσκάδας, αναζωογονημένης εμφάνισης.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το κολλαγόνο;
Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί πρωτεΐνη-κλειδί του οργανισμού, που με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς, προκαλώντας το φαινόμενο της γήρανσης. Αντιπροσωπεύει το 30% του συνόλου της πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης που συνθέτει το δέρμα. Είναι, συνεπώς, το βασικό συστατικό του δέρματος και της επιδερμίδας. Έχει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων και των οστών.

Το κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής
Το κολλαγόνο, δυστυχώς, δε μπορούμε να το προσλάβουμε από κανένα είδος τροφής, συνεπώς η χορήγησή του στον οργανισμό μας μέσω των συμπληρωμάτων διατροφής καθίσταται απαραίτητη. Τώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατίθεται …

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα