Στην τελική ευθεία για τις κάλπες

22:02 30/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα ύψη παραμένει το προεκλογικό θερμότερο λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές και η εκστρατεία των κομμάτων συνεχίζεται με φόντο τις συνεργασίες, τις προσκλήσεις, αλλά και τις αντιδράσεις σε αυτές.

Για εκλογική διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της χώρας για δεκαετίες, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας

κλειδί της αναμέτρησης τους ψηφοφόρους που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ το 2009 και έχουν δυσαρεστηθεί. Το ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά, έκανε την αυτοκριτική του και έδωσε μάχες, χαρακτηρίζοντας “τσάμπα μάγκες” όσους δεν μετείχαν στη μάχη της διάσωσης της χώρας και τώρα υπόσχονται λύσεις.

Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του μπορεί να ηγηθεί, του σχηματισμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να συνεχίσει η χώρα στη σωστή πορεία. Αργότερα το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους πρωτοκλασσάτους, ενώ ο σχεδιασμός στην Ιπποκράτους δείχνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή.

Ισχυρή κυβέρνηση και αυτοδυναμία για να βγει η χώρα από την κρίση ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από το Ηράκλειο της Κρήτης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατηγορώντας τον πως με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε θέλει να κάνει όσα δεν έκανε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να επιλέξουν, με γνώμονα τη συνέπεια και το πρόγραμμα και τους κάλεσε να απορρίψουν τις ακραίες ναζιστικές φωνές, αλλά και όσους ποντάρουν στο θυμό και στην οργή της κοινωνίας. Σήμερα το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Πάτρα.

«Η μόνη ευκαιρία που έχει ο εργαζόμενος λαός είναι να υπερψηφίσει το ΚΚΕ στις 6 του Μάη. Να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να βρει κάποια ανακούφιση στα προβλήματά του από μία κυβέρνηση που σχηματίζεται με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ή με αυταπάτες ότι θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος. Τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής, απογοητεύουν τους λαούς. Δεν υπάρχει στο σύγχρονο κόσμο ούτε μία τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση, που, χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, να κατάφερε να δώσει βιώσιμη λύση για το λαό. Τέτοιες κυβερνήσεις ανατρέπονται μια ώρα γρηγορότερα, από την δημαγωγία ακόμα πιο συντηρητικών δυνάμεων», αναφέρει σε νέα της δήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ωστόσο, το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Σφοδρή επίθεση εναντίον των Προέδρων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, λέγοντας πως εξαπατούν τον λαό, υποσχόμενοι οικονομικές παροχές και απαλλαγές, την ώρα που έχουν συνυπογράψει το μνημόνιο. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο να πάρουν θέση στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος περί της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα στις 8:30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαν

Keywords
Τυχαία Θέματα