H Kυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις για τις διαβουλεύσεις με Τρόϊκα και απαντά στις διαρροές για τα μέτρα

18:02 13/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση απάντησε σήμερα στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν ενημερώνει τα κόμματα για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα, τονίζοντας ότι επέλεξε να ετοιμάσει πακέτο προτάσεων και να το παρουσιάσει στα κόμματα και στους εταίρους για να γίνει διαβούλευση και να υπάρξει κοινή θέση.

Ταυτόχρονα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανάλαβε τις εκκλήσεις για ομοψυχία και συναίνεση για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενώ για τα όσα είδαν το φως

της δημοσιότητας για τα μέτρα της Τρόικας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται, όπως είναι η κατάργηση της ΑΤΑ. Σε ό,τι αφορά πληροφορίες ότι η Μόσχα απάντησε θετικά στο αίτημα για διμερές δάνειο και το ύψος του αγγίζει τα 6 δις , ο Εκπρόσωπος είπε ότι καμία απάντηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Σε δηλώσεις το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγες μόνο ώρες πριν από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας  με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι είναι αστήριχτος και λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι η Κυβέρνηση δεν ενημερώνει για τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα,  γιατί επιδιώκει να αναλάβει την ευθύνη μόνη της. Επανάλαβε δε ότι θα γίνει σύσκεψη με τα κόμματα για συζήτηση και διαβούλευση.

Είπε ότι η Κυβέρνηση θέλει και επιδιώκει να υπάρξει κοινή θέση και κοινή ευθύνη με τα κόμματα για τις προτάσεις που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση ενώπιον της Τρόικας και απάντησε και στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης ότι θα έπρεπε αμέσως να γίνει η σύσκεψη.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η μια επιλογή ήταν να κληθούν τα κόμματα σε συνάντηση και αφού ενημερωθούν να τους ζητηθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους και η δεύτερη ήταν η Κυβέρνηση, στη βάση των διαβουλεύσεων, των συζητήσεων και των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων που είχε με την Τρόικα, να ετοιμάσει το συνολικό πακέτο προτάσεων, να το παρουσιάσει στα κόμματα και στους κοινωνικούς εταίρους, να το συζητήσει μαζί τους, συζητώντας ταυτόχρονα και τις δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να καταλήξουμε, ει δυνατόν, σε κοινή θέση και συμφωνία.

«Επιλέξαμε το δεύτερο γιατί –κατά την εκτίμησή μας– αυτή η επιλογή δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις να υπάρξουν συγκλίσεις  και να καταλήξουμε», είπε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι με την πρώτη επιλογή θα εισερχόμασταν πιθανό  σε μια ατέρμονη δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση που θα οδηγούσε σε όξυνση της κατάστασης.

Ανέφερε ακόμη ότι αν η Κυβέρνηση ζητούσε  πρώτα από τα κόμματα τις θέσεις τους, θα κατηγορείτο ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι οι διαρροές στον Τύπο θέσεων της Τρόικας, δείχνουν τον πολύ μεγάλο όγκο της εργασίας που χρειάζεται να γίνει για τη διαμόρφωση του δικού μας πακέτου.

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι θα διαπραγματευτούμε σκληρά «για ένα πρόγραμμα στήριξης που να είναι ισορροπημένο, που να μην καταργεί δικαιώματα των εργαζομένων και να δίνει προοπτική στην οικονομία επενδύοντας στην ανάπτυξη, για ένα πρόγραμμα που να στηρίζεται στις αποφ

Keywords
Τυχαία Θέματα