Bundesbank: Υπάρχει εμπιστοσύνη των αγορών στις μεγάλες οικ. της ΕE

11:05 26/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η εμπιστοσύνη των αγορών στις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης δεν έχει τρωθεί, υποστήριξε ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

”Ούτε η Γερμανία ούτε η Γαλλία έχουν ταρακουνηθεί. Τα επίπεδα των επιτοκίων δεν είναι τόσο εξαιρετικά υψηλά από ιστορική άποψη”, είπε στην εφημερίδα ο Βάιντμαν, ερωτηθείς σχετικά με την εξάπλωση

της κρίσης χρέους και τον κίνδυνο αυτή να πλήξει τη Γερμανία.

”Τα γερμανικά ομόλογα εκτιμώνται πάντοτε από τις αγορές διότι η πολιτική της Γερμανίας για τη σταθερότητα είναι πειστική”, πρόσθεσε, κρίνοντας υπερβολικές τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών μετά την αποτυχία της χώρας να αντλήσει από τις αγορές το πλήρες ποσό που διέθεσε σε ομόλογα στο επιτόκιο που ήθελε αυτή την εβδομάδα .

Το γεγονός αυτό ”δεν πρέπει να υπερεκτιμάται”, είπε.

Ο κ. Βάιντμαν επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει μια βεβιασμένη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην αγορά των κρατικών ομολόγων.

”Αν ανεβαίνουν λίγο τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων δεν μπορεί να διακηρύσσει κανείς ότι ήλθε το τέλος του κόσμου”, υποστήριξε.

Ο κ. Βάιντμαν δεν απέκλεισε την δημιουργία ευρωομολόγων, αλλά υπό τον όρο ότι θα έχει προηγηθεί η ενίσχυση των διαδικασιών δημοσιονομικού ελέγχου των κρατών-μελών πριν την έκδοσή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα