Aναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου η δίκη για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα

13:34 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, η δίκη των δύο Ελλήνων Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 ετών και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 ετών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης πέντε προσώπων, για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων

και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία θα γίνονταν οι αγορεύσεις της Κατηγορούσας Αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης, ωστόσο ζητήθηκε περισσότερος χρόνος και από τις δύο πλευρές για καλύτερη προετοιμασία. Ετσι ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής όρισε την 14η Νοεμβρίου ως ημέρα για να αγορεύσει η Κατηγορούσα Αρχή και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου για αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 18 Οκτωβρίου ο δεύτερος κατηγορούμενος Αναστάσιος Τσεχιλίδης ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανόμοτη δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν ήθελε να απολογηθεί αλλά να δώσει ορισμένες εξηγήσεις, σημειώνοντας πως «ήταν στη λάθος ώρα και τη λάθος στιγμή».

Ο Τσεχιλίδης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον πρώτο κατηγορούμενο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, τις διακοπές που πέρασαν μαζί στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, αφού όπως είπε στην περιοχή «υπάρχει έκλυτη ζωή και αποχαλιναγώγηση ηθών».

Για το βράδυ του πενταπλού φόνου ανέφερε πως «το επίμαχο βράδυ δεν άκουσα πυροβολισμούς, ούτε αντιλήφθηκα οτιδήποτε, ούτε είδα το συμβάν, ούτε είδα το Δημήτρη (Μαμαλικόπουλο) να κρατά όπλο». Ανέφερε ακόμα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μαμαλικόπουλος αναγκάστηκαν να φύγουν από την Κύπρο γιατί τους τέλειωσαν τα χρήματα και σημείωσε πως «ποτέ – ποτέ δεν θα συμμετείχα σε φόνο που είναι μια ανίερη και ανοσιουργηματική πράξη. Θα έπρεπε να ήμουν ψυχοπαθής και διεστραμμένος και να μου αρέσει η θέα του αίματος για να κάνω κάτι τέτοιο» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης που δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν κατηγορηθεί για πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα