Εκστρατεία δυναμικής διεκδίκησης δικαιωμάτων ξεκινά η ΔΕΟΚ

13:00 4/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) ξεκινά, όπως δηλώνει ο Διομήδης Διομήδους, Γενικός Γραμματέας συνδικαλιστικής οργάνωσης, εκστρατεία μαχητικής και δυναμικής διεκδίκησης δικαιωμάτων και προστασίας εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και ευάλωτων ομάδων με τίτλο: “Κοινωνική Δημοκρατική Πορεία Ευαισθητοποίησης Αφύπνισης και Κινητοποίησης”.

“Η ΔΕΟΚ”, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Διομήδους, “πιστεύει ότι η εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα, ευρύτερα, οφείλουν να

εγκαταλείψουν την παθητική στάση παρακολούθησης των τραγικών εξελίξεων και της μονομερούς επιβολής όλων των βαρών και συνεπειών της κρίσης στους ώμους των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, των ανέργων και των συνταξιούχων”.

“Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και αυτοσυγκράτησης, όταν αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η ανεργία και απολύσεις εργαζομένων, όταν εντείνεται η παραβίαση συλλογικών συμβάσεων, η παράνομη και αδήλωτη απασχόληση και άλλες εργοδοτικές αυθαίρετες πρακτικές”, τονίζει ο κ. Διομήδους.

“Δεν υπάρχουν”, προσθέτει, “άλλες επιλογές, παρά αντίδραση και μαχητική κινητοποίηση, όταν η Κυβέρνηση επιμένει σε μονομερή αντικοινωνική ισοπεδωτική εφαρμογή του Μνημονίου με περικοπές στις κοινωνικές παροχές, την παιδεία, την υγεία, την στεγαστική πολιτική, περικοπές που συμποσούνται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2014″.

Όπως αναφέρει η ΔΕΟΚ, “το Μνημόνιο, που επιμένει να εφαρμόζει ευλαβικά η κυπριακή Κυβέρνηση, δεν οδηγεί σε ανάκαμψη, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, αντίθετα, τα αποτελέσματα και η εμπειρία αποδεικνύουν ότι οδηγεί σε αποψίλωση εργατικών δικαιωμάτων, σε τεράστια ανεργία, σε κατάργηση πολιτικών κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας που ήταν και είναι η θεμελιώδης βάση του ευρωπαϊκού μοντέλου ανθρώπινης οικονομίας και κοινωνίας αλληλεγγύης και συνοχής”.

“Συνεχίζουμε και εντείνουμε, λοιπόν”, δηλώνει ο κ. Διομήδους, “κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε, την πορεία αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της εργατικής τάξης και της κοινωνίας των πολιτών”.

“Στόχος μας”, προσθέτει, “είναι να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό μαχητικό κοινωνικό ρεύμα, που θα διεκδικήσει δίκαιη ισοβαρή κατανομή βαρών της κρίσης, έξοδο από την κρίση, με κοινωνική ευαισθησία και θαλπωρή στο άνθρωπο και τον πόνο που του έχει προκαλέσει η κρίση”.

“Θα απαιτήσουμε ακόμα ευφάνταστη και αποτελεσματική πολιτική επανεκκίνησης/ ανάκαμψης της οικονομίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, συνεχίζει ο ΓΓ της ΔΕΟΚ, προσθέτοντας πως “επιδίωξη είναι να συστρατευθεί όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, κοινωνικοί φορείς και οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, και όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, και κοινωνικά αδύνατοι μόνιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου”.

Η ΔΕΟΚ δηλώνει, επίσης, ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια Νοεμβρίου, “θα μεταφέρει τα μηνύματα και την εκστρατεία σε χώρους εργασίας σε όλες τις γωνιές της Κύπρου, σε δημόσιους χώρους όπως οι δημόσιες Υπηρεσίες απασχόλησης, σε χώρους κοινωνικής αλληλεγγύης όπως τα πολλά, δυστυχώς, κοινωνικά παντοπωλεία, σε χώρους θρησκευτικούς, αθλητικούς και κοινωνικής συνεύρεσης”.

“Στην πορεία”, δηλώνει ο κ. Διομήδους, “θα μελετηθούν και εξαγγελθούν οργωμένες πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας όπως συγκεντρώσεις και πορείες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα