Alapis: Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα

19:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η εταιρεία ALAPIS A.B.E.E. ανακοίνωσε ότι σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, προέβη στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011.

Με δεδομένο ότι η Εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες Τράπεζες

και λοιπούς πιστωτές, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η Εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της.

Aναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Alapis ΑΒΕΕ καθώς και παραγώγων επί αυτής για σήμερα 24 Οκτωβρίου 2011 αποφάσισε o Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με την οποία η διοίκησή της κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 99 του Ν.3588/07).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσωρινή αναστολή των ανωτέρω μετοχών, κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρίας.

Το ΔΣ του ΧΑ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΧΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα