Cowparade event 2012 ανήγγειλε ο Δήμος Λευκωσίας

19:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Μάρω Φτελλέχα-Μαρκίδου, ανήγγειλαν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 τη διοργάνωση του Cowparade event στη Λευκωσία κατά το 2012. Το γεγονός εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προγραμματίζει ο Δήμος Λευκωσίας για την περίοδο ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο κατά το δεύτερο

μισό του 2012 και θα έχει αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το Cowparade event αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός έκθεσης τέχνης σε δημόσιους χώρους, το οποίο μπορεί να απολαύσει ο κάθε πολίτης, κάνοντας απλώς μια βόλτα στην πόλη που το φιλοξενεί. Ομοιώματα αγελάδων σε πραγματικές διαστάσεις, τα οποία φιλοτεχνούνται ειδικά από καλλιτέχνες και άλλους ενδιαφερόμενους, κοσμούν κεντρικά σημεία και δρόμους της πόλης για ένα διάστημα δύο μηνών, δημιουργώντας έτσι μια «παρέλαση αγελάδων» στην πόλη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα αποτελείται από τρεις μεγάλες φάσεις: την «Πρόσκληση καλλιτεχνών» που θα αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2012, με δημοσίευση ανοικτής πρόσκλησης προς καλλιτέχνες και άλλους ενδιαφερόμενους για φιλοτέχνηση των αγελάδων, την «Παρέλαση των αγελάδων στην πόλη», από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και τέλος την «Δημοπρασία» για την πώληση των φιλοτεχνημένων ομοιωμάτων περί τα τέλη Οκτωβρίου 2012, όλα τα καθαρά έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για κάθε ξεχωριστή φάση της διοργάνωσης θα δοθούν σε προγραμματισμένες δημοσιογραφικές διασκέψεις εντός του 2012 και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερωθεί και τηλεφωνικώς επικοινωνώντας είτε με τον Δήμο Λευκωσίας ή τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο ΑΝΤ1 fm, η εφημερίδα Φιλελεύθερος και το περιοδικό Down Town.

Keywords
Τυχαία Θέματα