50 νέες αιτήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου

12:03 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άλλες 50 αιτήσεις καλείται να εξετάσει η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου πέραν των 400 οικογενειών που εξυπηρετούνται σε τακτική βάση από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Ζαβρού.

Οι νέες αυτές περιπτώσεις, είπε η κ. Ζαβρού ερωτηθείσα σχετικά από το ΚΥΠΕ, σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εποχικότητα στην τουριστική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι η τοπική Αρχή εξετάζει όλες τις περιπτώσεις με τη δέουσα προσοχή.

Η

κ. Ζαβρού δήλωσε πως από την 1η Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στο δρόμο, με χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου και των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ανέφερε, εργοδοτείται ένα άτομο που προσεγγίζει άτομα και ομάδες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση ή αντιμετωπίζουν άλλα διάφορα προβλήματα.

Στόχος, κατέληξε, είναι η επανένταξη των ομάδων και ατόμων αυτών στην κοινωνία, αλλά και η σωστή τους καθοδήγηση ώστε να αποκτήσουν ξανά τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αλλά και να βοηθηθούν να εξεύρουν εργασία.

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου και πρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη Γιώργος Σοφοκλέους ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως πέρα από τις 50 νέες αιτήσεις που εξετάζει η Επιτροπή άλλες 200 νέες αιτήσεις καλείται να εξετάσει η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη.

Η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη, που πρόκειται για μια εθελοντική οργάνωση, είπε ο κ. Σοφοκλέους, αυτή τη στιγμή στηρίζει 750 οικογένειες στην Επαρχία Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα