25 μνημονιακά νομοσχέδια ενώπιον της Ολομέλειας σήμερα

10:43 12/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 25 μνημονιακά νομοσχέδια θα έχει ενώπιον της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, που συνέρχεται έκτακτα την Τετάρτη, στις 11.00.
Τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα τοποθετηθούν για όλα τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια. Σημειώνεται ότι από τις 10.00 συνεδριάζει η άτυπη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Έχουν υποβληθεί συνολικά τρεις τροπολογίες. Οι δύο αφορούν το νομοσχέδιο που προβλέπει

τη φορολογία ακίνητης ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, με τροπολογία του ο Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης προτείνει όπως οι φορολογικοί συντελεστές για ακίνητα είναι 0% μέχρι 150.000, μέχρι 500.000 θα είναι 4τοις χιλίοις μέχρι 1 εκ. στο 5 τοις χιλίοις και άνω του 1 εκ. θα είναι 6 τοις χιλίοις. Από την πλευρά του ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κατέθεσε τροπολογία για να παραμείνει σε ισχύ ο υφιστάμενος τρόπος υπολογισμού χρησιμοποιώντας τις αναπροσαρμοσμένες τιμές με βάση το δείκτη τιμών λιανικής πώλησης. Οι αντίστοιχοι συντελεστές που προτείνονται με το νομοσχέδιο είναι 0 τοις χιλίοις, 6 τοις χιλίοις, 8 τοις χιλίοις, 10 τοις χιλίοις.
Επιπρόσθετα, ο κ. Περδίκης ζητά όπως διευρυνθούν οι περιπτώσεις που απαλλάσσονται από την επιβολή φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας ώστε να συμπεριλαμβάνονται οι ιδιωτικές κατοικίες, τα γεωργικά και κτηνοτροφικά τεμάχια και όλα τα τεμάχια που βρίσκονται εντός του δικτύου ΦΥΣH 2000, σε ζώνες διατήρησης ή στα οποία έχουν χωροθετηθεί εγκαταστάσεις ΑΠΕ.
Η τρίτη τροπολογία αφορά στο νομοσχέδιο για τους φόρους κατανάλωσης, έχει υποβληθεί από τους Βουλευτές Γιώργο Βαρνάβα της ΕΔΕΚ και το Γιώργο Περδίκη και προβλέπει τη διαγραφή της επιφύλαξης που δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Οικονομικών να εκδίδει διάταγμα για να αναθεωρεί το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα