2.2 εκ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για ερευνητικό έργο

21:56 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης για ερευνητικό έργο που αφορά την απασχόληση στην Ευρώπη.

Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τη μεγαλύτερη ερευνητική χορηγία European Research Council (ERC) Advanced Grant που δόθηκε ποτέ

στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την πιο υψηλή διάκριση στον τομέα ευρωπαϊκών χορηγιών.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης, το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 και θα είναι διάρκειας 60 μηνών.

Το πρώτο μέρος του έργου αφορά την απασχόληση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των νέων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εξετάζει τόσο το επίπεδο της απασχόλησης όσο και το είδος των θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Το δεύτερο μέρος της έρευνας θα εστιαστεί στην μελέτη της ανεργίας με ιδιαίτερη έμφαση κατά τις περιόδους ύφεσης.

Ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι το έργο θα δημιουργήσει δέκα νέες θέσεις εργασίας για νέους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι από τα 8 ερευνητικά έργα που δόθηκαν στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισε τα 6 ERC Advanced Grand.

Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει να συνδέσει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου με τις ερευνητικές επιτυχίες του στην προσέλκυση ερευνητικών κονδυλίων.

Είπε ακόμα πως παρά την κρίση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζει την ανάπτυξη του, με την έναρξη λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, με προϋπολογισμό 108 εκατομμυρίων ευρώ, τα 42 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν δαπάνες από Ίδια Έσοδα του Πανεπιστημίου.

«Η ανάπτυξη συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς» σημείωσε, προσθέτοντας πως την τελευταία πενταετία η Κύπρος ήταν από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ στην απορρόφηση διαρθρωτικών κονδυλίων, με μόνη εξαίρεση το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, όπως είπε, «αποτελεί την ατμομηχανή της ερευνητικής ανάπτυξης στον τόπο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα