Το Shortcut της Kooaba είναι ο επίδοξος killer των QR codes

19:02 10/2/2012 - Πηγή: Gugoo

Πώς οι marketers μεταφέρουν το κοινό τους από τον offline κόσμο στον online; Μία από τις απαντήσεις στην ερώτηση αυτή είναι φυσικά με τη χρήση των QR codes. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους δεν αρέσκονται στην τεχνολογία αυτή και αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί η Kooaba, με τη δημιουργία του Shortcut.

Ποιο είναι όμως το στοιχείο το οποίο διαφοροποιεί το Shortcut από τα QR; Πολύ απλά, δεν στηρίζεται σε κάποιο μαυρόασπρο σχέδιο όπως τα QR, αλλά

σε ολόκληρες σελίδες, κείμενα και εικόνες τα οποία με ένα scan οδηγούν τους χρήστες σε σελίδες με σχετικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής, τα QR codes είναι ξεπερασμένα, μη πρακτικά και αποτελούν μία πρόχειρη λύση για τους marketers.

Προσωπικά θεωρώ ότι πρόκειται για μία πολύ καλή ιδέα, προσεχτικά σχεδιασμένη και ικανή να κερδίσει πολλούς χρήστες. Για το αν θα καταφέρει να «σκοτώσει» τα QR codes, δεν μπορώ να απαντήσω καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αλήθεια, εσείς τι πιστεύετε;

Εαν θέλετε να κατεβάσετε την εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS, Android και Windows Phone, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα