Location based Social Networks part 1: A New Hope – Foursquare

16:52 11/4/2012 - Πηγή: Gugoo


Πρόσφατα έκανα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εν social αδερφό Ευάγγελο Τσελέντη για το πόσο δυνατά είναι τα Location-Based Networks και το πόσο κρίμα είναι που δεν αξιοποιούνται κατάλληλα στην Ελλάδα.

Εγώ θα το πάω αλλιώς και θα εξετάσω σε μια σειρά άρθρων κάποια LBN που χρησιμοποιώ, αναλύοντας τις δυνατότητες τους στο κομμάτι του μάρκετινγκ.

Σήμερα το μενού έχει Foursquare (για το οποίο ο Ευάγγελος έγραψε περί ασφάλειας + Foursquare πρόσφατα

εδώ)

Πριν ένα περίπου μήνα βρέθηκα σε ένα καινούριο σχετικά μπάρ/καφέ σε γνωστό προάστιο και έπιασα συζήτηση με τον ιδιοκτήτη. Δεν ήξερε περί δημαρχίας, δεν γνώριζε το Foursquare και του έπεσε και πολλή η τόση πληροφορία που του υποσχέθηκα να επιστρέψω όταν δεν θα πνίγεται για περαιτέρω ενημέρωση. Απαράδεκτο (για πράκτορες που έλεγε και ο Βέγγος)!

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Από τις προσφορές που μπορεί να σου δίνει το κάθε κατάστημα αν είσαι δήμαρχος ή αν κάνεις check-in μια συγκεκριμένη ημέρα ή αν κάνεις check-in γενικά; Το loyalty και οι εκπτώσεις αγαπητέ Foursquare χρήστη, αποτελούν είναι πολύ δυνατό και πολύ αναξιοποίητο όπλο.

Θα επιστρέφεις στο μαγαζί για περισσότερα bonus αν ξέρεις ότι σου δίνονται λόγω πίστης; Θα επιστρέφεις. Θα το προτείνεις στους φίλους σου να το δοκιμάσουν; Θα το προτείνεις (φήμη και πελατεία το λέγαμε στο πανεπιστήμιο αυτο)! Ειδικά αν το εν λόγω venue είναι και καλής ποιότητας με λογικές τιμές, the sky is the limit!

Στο εξωτερικό χρησιμοποιούν και το λεγόμενο Geofencing ως δυνατότητα, όπου η επιχείρηση σου στέλνει αυτόματα μήνυμα για κάποια προώθηση-προσφορά άπαξ και περάσεις τον ψηφιακό «φράχτη» της (αν πχ εισέλθεις μέσα στην περίμετρο ακτίνας Χ μέτρων από το κέντρο που είναι το μαγαζί). Πιο στοχευμένη ενέργεια δεν γίνεται!

Πρέπει εδώ να αναφερθούμε και στα λεγόμενα tips τα οποία μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για κακό σκοπό από ανταγωνιστές (ο σερβιτόρος είναι αγενέστατος, το φαγητό μάλλον είναι γάτα, τα ντεσιμπέλ αρκούν για να μου ανακατέψουν τον φρέντο μου) αλλά συνήθως αν είναι ειλικρινή μπορούν να αποτελέσουν μέγα όπλο στην «ποιοτική» προώθηση ενός venue. Αν μη τι άλλο μια δοκιμή θα σας πείσει , και αν υπάρχει συμφωνία με τα tips, ποιος είδε τον δυσαρεστημένο πελάτη και δεν τον φοβήθηκε!

To Foursquare είναι ακόμα ο βασιλιάς και είναι πολύ γενναιόδωρος μιας και είναι ακόμα δωρεάν στην χρήση για λόγους μάρκετινγκ. Περιμένει υπομονετικά να το χρησιμοποιήσετε. Να ορίστε και η διεύθυνση. Και παραφράζοντας τον γλάρο, όχι στα διπλοανοιγμένα venues, όχι στα fake venues, όχι στα remote check-ins! Για να μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε το σωστό badge collecting και αυτο το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα