Το δίδυμο της επιτυχίας!

Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά, είναι του Θρύλου η χαρά! Το gazzetta.gr αναλύει το παιχνίδι των Τεόντοσιτς, Μπουρούση που έπαιξαν για… τέσσερις δίνοντας την κούπα στον Ολυμπιακό. Οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί πριν από τον τελικό Κυπέλλου ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, αφού όπως εξομολογούνταν οι «ερυθρόλευκοι» και στις μεταξύ τους συζητήσεις τα
πάντα θα ήταν διαφορετικά αν ο αγώνας γινόταν όπως είχε οριστεί πριν από 70 μέρες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρης και προέρχονταν από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ οι Πειραιώτες θα αναγκάζονταν να παραταχθούν πέρα από τον μεγαλύτερο άτυχο της χρονιάς, Παναγιώτη Βασιλόπουλο και χωρίς τους δυο καλύτερους παίκτες της σεζόν, τους Ράσο Νεστέροβιτς και Βασίλη Σπανούλη.

Για να καλυφθεί το μειονέκτημα του Ολυμπιακού, έπρεπε να κάνουν ένα βήμα μπροστά οι παίκτες που θα καλούνταν να «μπουν στα παπούτσια» των απόντων. Ο Γιάννης Μπουρούσης έπρεπε να παίξει και ως Νεστέροβιτς και ο Μίλος Τεόντοσιτς και ως Σπανούλης. Και τα κατάφεραν και με το παραπάνω!

Οι δυο τους φημίζονται για το «τρελό» και παθιασμένο τρόπο που αγωνίζονται, ο οποίος πολλές φορές παρασύρει σε επικίνδυνες… ατραπούς το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στον τελικό Κυπέλλου, όμως τα πάντα ήταν διαφορετικά.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά MVP του τελικού Κυπέλλου πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ο Σέρβος γκαρντ έφθασε τις επτά ασίστ από νωρίς μοιράζοντας έτοιμα καλάθια για τους συμπαίκτες του, ενώ αποτελούσε σταθερά απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού εκπληρώνοντας άριστα δηλαδή τα οργανωτικά και τα εκτελεστικά του καθήκοντα. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του (και ο κυριότερος λόγος που αναδείχθηκε κορυφαίος του αγώνα) ήταν ωστόσο το «ψυχρό» τρίποντο που πέτυχε για το 64-66 στο 37’.

Στο ματς του ΟΑΚΑ ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Νεστέροβιτς. Στο ΣΕΦ ο Σλοβένος έλειπε και ο Μπουρούσης ήταν ο δεύτερος σκόρερ των «ερυθρολεύκων», αλλά με 33% ποσοστό ευστοχίας ο Παναθηναϊκός δεν… σκοτώθηκε από αυτόν. Στο Ελληνικό όμως, ο Καρδιτσιώτης σέντερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και ίσως άξιζε το βραβείο του πολυτιμότερου.

Είχε το απόλυτο στα δίποντα (4/4), καλό ποσοστό στις βολές (5/7), ενώ επιχείρησε μόλις ένα τρίποντο επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική φθορά σε φάουλ στους ψηλούς του Παναθηναϊκού από νωρίς.

Η ειδοποιός διαφορά ωστόσο, από τις προηγούμενες φετινές εμφανίσεις του Μπουρούση στα ντέρμπι ήταν η απίστευτη ωριμότητα του στις κινήσεις του στην επίθεση και την άμυνα αποτελώντας μόνιμο φόβητρο των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επιχειρούσαν διείσδυση στο καλάθι του Ολυμπιακού. Τέσσερις φορές άλλωστε είδαν τον… ουρανό σφοντύλι μετά από ισάριθμες τάπες.

Στους τελικούς του πρωταθλήματος τα πράγματα θα είναι σίγουρα διαφορετικά και για τους δυο «αιώνιους», αφού ο Βασίλης Σπανούλης θα επιστρέψει δυναμικά απελευθερώνοντας τρόπον τινά τον Μίλος Τεόντοσιτς από τις… διπλές υποχρεώσεις, ενώ
Keywords
Τυχαία Θέματα