«Σε δύο χρόνια φτάνουμε Μπάρτσα και Ρεάλ»

Η διαρχία των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην Primera Division τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει αμφισβητηθεί από καμία άλλη ομάδα, όμως ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο θεωρεί πως σε δύο σεζόν η Βιγιαρεάλ θα μπει σφήνα στις «μεγάλες» της Ισπανίας!Ο προπονητής του «κίτρινου υποβρυχίου» δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα μπορέσει σε δύο χρόνια να παλέψει και για το πρωτάθλημα: «Χρειαζόμαστε δύο ακόμα χρόνια για να ανταγωνιστούμε με τις δύο μεγάλες. Αυτή τη στιγμή φτιάχνουμε τα θεμέλια για μία ομάδα-πρωταθλήτρια.
Τώρα έχουμε 12-13 παίκτες που προήλθαν από τις ακαδημίες και παίζουν στην πρώτη ομάδα. Η Βιγιαρεάλ έφτασε τόσο ψηλά για δύο λόγους, πρώτον γιατί όλοι στον σύλλογο κάνουν καλή δουλειά και δεύτερον επειδή έχουμε καλούς παίκτες», ήταν τα λόγια του Γκαρίδο για την Βιγιαρεάλ, η οποία ήταν η μόνη που μπήκε σφήνα στα τελευταία έξι χρόνια (επτά με το φετινό) που το πρωτάθλημα πηγαίνει είτε στην Ρεάλ είτε στην Μπαρτσελόνα (την σεζόν 2007-08 όταν και τερμάτισε δεύτερη).

Στην συνέχεια ο προπονητής των Λεβαντίνων χαρακτήρισε κορυφαία ομάδα όλων των εποχών την τωρινή Μπαρτσελόνα!

«Έχουν υπάρξει ομάδα όπως η «dream team» του Κρόιφ, που ήταν εξαιρετική επιθετικά αλλά είχε κάποιες αδυναμίες στην άμυνα. Η Μίλαν του Σάκι είχε φοβερή τακτική οργάνωση, ποιότητα και δύναμη αλλά με μικρότερη δημιουργική ικανότητα. Η Ρεάλ του Ντι Στέφανο κέρδισε πέντε τίτλους με φουλ-επιθετικό ποδόσφαιρο. Αλλά η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα είναι η κορυφαία γιατί συνδυάζει όλες αυτές τις δυνατότητες. Έχει παίκτες που αποτελούν την καλύτερη γενιά του ισπανικού ποδοσφαίρου όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Βίγια, ο Πίκε, ενώ ο Μέσι εξελίσσεται στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών».
Keywords
Τυχαία Θέματα