Ο προπονητής της Σιένα στο gazzetta.gr!

Η Σιένα πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Πιανιτζιάνι εκτιμά σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr πως «είναι δύσκολο να πετύχουμε δύο νίκες», υπολογίζοντας στο ανάστημα των «ερυθρολεύκων».Όταν μια ομάδα χάνει με 48 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς της σειράς και μόλις 48 ώρες μετά ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1 με εκτός έδρας νίκη 17 πόντων, η επιτυχία πιστώνεται στους πρωταγωνιστές στο παρκέ, αλλά κυρίως στον
άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου και έφερε εις πέρας όχι μόνο την αγωνιστική προετοιμασία των παικτών του, αλλά και την ψυχολογική… επαναφορά τους

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα της σειράς «καθαρίζοντας» το μυαλό των παικτών του, οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ στο δεύτερο ματς της Σιένα με τον Ολυμπιακό, για να αποδείξουν ότι δεν άξιζαν να χάσουν με 48 πόντους και τα κατάφεραν.

Μία μέρα πριν από το τρίτο παιχνίδι των playoffs, ο Ιταλός κόουτς μιλάει στο gazzetta.gr για όσα συνέβησαν αλλά και για όσα θα έρθουν, εστιάζοντας στη δυσκολία όλων των ομάδων που αγωνίζονται εντός έδρας να πετύχουν δυο νίκες και να προκριθούν στο Final Four.

-Το βράδυ της Τρίτης ήταν το δυσκολότερο της καριέρας σας στη Σιένα; Τι είπατε μετά το ματς στους παίκτες;

«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα βράδια για εμάς, γιατί θα έπρεπε να αντιδράσουμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού και όχι στην έδρα μας και δεν θα ήταν αρκετό απλώς να αντιδράσουμε. Έπρεπε να μεταμορφώσουμε πλήρως το παιχνίδι μας. Το κλειδί πιστεύω πως ήταν ότι καταφέραμε να κάνουμε τους παίκτες να καταλάβουν ότι έχουν ολοκληρώσει ένα συνηθισμένο ταξίδι όλους αυτούς τους μήνες και φθάσαμε στο TOP 8, όπου κανένας δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να πάμε όταν ξεκινούσε η χρονιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ξεπεράσαμε χιλιάδες προβλήματα, ανάμεσα στα οποία και μερικούς σοβαρούς τραυματισμούς. Είχαμε λοιπόν κάποιες επιτυχίες για να κρατηθούμε».

-Πιστέψατε ότι ο Ολυμπιακός είχε την εντύπωση πως θα κερδίσει εύκολα και το δεύτερο παιχνίδι λόγω της άνετης νίκης στην πρώτη αναμέτρηση;

«Δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να εστιάσω μόνο στην αντίδραση της δικής μου ομάδας και το τι συνέβη».

-Πιστεύετε ότι υπήρχε κάποιος παίκτης που έκανε ένα βήμα μπροστά για να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη στο δεύτερο παιχνίδι;

«Όχι, θρυμματιστήκαμε ως ομάδα και αντιδράσαμε ξανά όλοι μαζί ως ομάδα. Οι παίκτες μου απέδειξαν ότι είναι πάνω από όλα εκπληκτικοί άνθρωποι».

-Τι διαφορετικό μπορούμε να περιμένουμε στο τρίτο και τέταρτο ματς της σειράς;

«Όλα τα ματς της σειράς έχουν πολλές διαφορετικές λεπτομέρειες κάθε φορά και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Ο Ολυμπιακός σίγουρα παραμένει ομάδα με ανάστημα και θα επιδιώξει να πάρει πλεονέκτημα από αυτό, έχει φτιαχτεί για να κερδίσει την Ευρωλίγκα. Εμείς πρέπει να προσπεράσουμε αυτό το εμπόδιο και όχι να πέσουμε πάνω του…»

-Ποιες ομάδες εκτιμάτε ότι μπορούν να φθάσουν στο Final Four;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω. Σε αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα