Προβάδισμα σε Άρη ο Ασημακόπουλος

17:27 3/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
O φόργουορντ  του Κολοσσού Ρόδου, Αντώνης Ασημακόπουλος που έχει φορέσει τη φανέλα του Άρη κλήθηκε να σχολιάσει τη σειρά των «κιτρίνων» με τον ΠΑΟΚ δίνοντας σαφές προβάδισμα στην πρώην ομάδα του.
  Ο Αντώνης Ασημακόπουλος μίλησε στον «Άρης fm» για: … τη σειρά των μικρών τελικών: «Όπως πολλοί, έτσι και εγώ χαίρομαι που βλέπω τη σειρά των παιχνιδιών ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ. Αναβιώνουμε καταστάσεις
του παρελθόντος. Είναι μια χαρά μέσα το κακό κλίμα που επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ. Όταν ήμουν στην ομάδα και την βγάλαμε μετά από 17 χρονιά στην Ευρωλίγκα, ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” με τον κόσμο του ΑΡΗ να μας υποδέχεται. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ». … τον τέταρτο αγώνα: «Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα, αλλά αυτά τα παιχνίδια κρύβουν πολλές παγίδες. Ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί εύκολα στο Παλέ. Οι παίκτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει να παίξει το τελευταίο του χαρτί και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να πάρει τη νίκη. Μιλώντας με ποσοστά, δίνω 70-30 ότι ο ΑΡΗΣ θα νικήσει και θα τελειώσει τη σειρά». … τη σημασία των Ελλήνων παικτών: «Οι Έλληνες παίκτες αποτελούν το βαρόμετρο. Μπορεί οι ξένοι να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά την τούρτα την κρατάνε οι Έλληνες. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλες οι ομάδες για να δούμε το μπάσκετ ψηλά και αναφέρομαι σε αυτές που είναι από την τρίτη θέση και κάτω. Η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει νευρικότητα στην επίθεση, κάτι που είναι λογικό. Για αυτό και το βάρος πέφτει στον αμυντικό τομέα. Πρέπει να υπάρχει καρδιά και ψυχή. Στον τελευταίο αγώνα ο Άρης πρόσεξε την άμυνα του και ήταν πιο ψύχραιμος στα τελευταία κρίσιμα λεπτά».  … την ψυχολογική σημασία σε τέτοιου είδους παιχνίδια:«Το βάρος πέφτει στον ψυχολογικό τομέα γιατί μέσα στο γήπεδο η προετοιμασία είναι η ίδια. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, να μην έχουν επαφή με την κερκίδα ώστε να μην χάσουν τη συγκέντρωση τους και αν τιμούν τη φανέλα που φορούν». …  την υποβάθμιση που έχει υποστεί το Ελληνικό μπάσκετ, δήλωσε:«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό. Οι παίκτες προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να “ ταρακουνήσουν” αυτούς που πρέπει ώστε να δουν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Μακάρι να ενωθούμε όλοι και να πάμε το άθλημα ένα βήμα παραπάνω». … τον Κολοσσό Ρόδου:«Είμαι τέσσερα χρόνια στην ομάδα και νιώθω πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν στις ικανότητες μου και εγώ προσπαθώ με κάθε τρόπο να δείχνω την αγάπη μου για το σύλλογο. Κάναμε μια πολύ καλή χρονιά, παρά τα πολλά προβλήματα και για ένα αγώνα χάσαμε την 5η θέση. Ο κόσμος θεωρεί ότι είναι αποτυχία που μπήκαμε στην οκτάδα και δεν καταφέραμε κάτι καλύτερο. Αυτό για εμάς είναι επιτυχία. Ο πήχης έχει ανέβει».
Keywords
Τυχαία Θέματα