Πήρε το... πρώτο η Λιλ!

Το πρώτο βήμα για το νταμπλ έγινε! Η Λιλ κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας κερδίζοντας στον τελικό την Παρί με 1-0 και πανηγυρίζει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της μετά το 1955!
  Ο 93ος τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας δεν είχε ξεκάθαρο φαβορί, καθώς η μεν Λιλ είναι η πρωτοπόρος στη λίγκα, η δε Παρί ήταν η κάτοχος του
θεσμού, έχοντας συμμετάσχει σε έξι τελικούς στα εννιά τελευταία χρόνια. Το θέαμα ήταν φτωχό στο «Σεντ Ντενί», με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση. Η είσοδος του Έρντινγκ στο τελευταίο εικοσάλεπτο έδωσε νέα πνοή στην Παρί, η οποία προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο μια άλλη αλλαγή ήταν αυτή που θα έκρινε το ματς.

Ο Ομπράνιακ μπήκε στο 79' και δέκα λεπτά αργότερα με εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια (ο Κουπέ περίμενε σέντρα και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του) άνοιξε το σκορ για τη Λιλ και έστειλε στα ουράνια τους οπαδούς της ομάδας του. Στην επόμενη φάση ο Ζερβίνιο κέρδισε πέναλτι από τον Κουπέ, όμως ο τερματοφύλακας της Παρί απέκρουσε την εκτέλεση του Ντεμπισί και διατήρησε τις ελπίδες για ισοφάριση. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, η Λιλ κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία της και τον πρώτο μεγάλο τίτλο από το 1955! Αν η ομάδα του Γκαρσιά καταφέρει στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές να κρατήσει το +4 από τη Μαρσέιγ, τότε θα φτάσει στο δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της μετά το 1946!
Keywords
Τυχαία Θέματα