Παίξτε επιτέλους μπάλα

Τι κοινό έχει ο ΠΑΟΚ του Ιανουαρίου με τον ΠΑΟΚ του Απριλίου; Κανένα. Απολύτως. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει κανείς, βγάζει μάτια μόνο του, φωνάζει από μακριά, ότι ο ΠΑΟΚ απλά δεν είναι ΠΑΟΚ.
Στο παιχνίδι του Καυταντζογλείου με τον Ηρακλή ο Δικέφαλος
είχε ξανά πολύ κακή εικόνα. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, μια ομάδα χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό και χωρίς συνοχή, μια ομάδα που γεννά μόνο προβληματισμό.

Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ μερικές χαμένες ευκαιρίες δεν είναι αρκετές για να ωραιοποιήσουν την κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον κάτι λείπει (ή μάλλον πολλά λείπουν) για να έρθουν ξανά οι καλές εμφανίσεις.

Η ομάδα είναι ασύνδετη, οι παίκτες είναι άτολμοι, λες και φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλίες. Δεν έχουν όμως και καμία βοήθεια από τον πάγκο. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι αυτή η ομάδα δεν έχει κίνητρο. Και δεν έχει κίνητρο ενώ πλησιάζουν τα πλέι οφ και θα έπρεπε να υπάρχει διάθεση για αγώνα μέχρις εσχάτων. Είναι φανερό ότι οι παίκτες έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους, δεν πιστεύουν στις δυνατότητες τους, είναι άλλοι ποδοσφαιριστές μετά την αποτυχία να προκριθούν στον τελικό του Κυπέλλου. Λες και η χρονιά σταμάτησε εκεί και όλοι περιμένουν τη λήξη της σεζόν και την έναρξη της επόμενης. Μια αδιαφορία αδικαιολόγητη, αν όχι απαράδεκτη για επαγγελματική ομάδα.

Κίνητρο λείπει λοιπόν. Προγραμματισμός και προσανατολισμός. Κάποιος πρέπει να πείσει ξανά αυτούς τους παίκτες να παίξουν ποδόσφαιρο, γιατί το τελευταίο διάστημα, εκτός από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, βασανίζουν και την. μπάλα.

Δυστυχώς με την εικόνα αυτή, κανείς δεν μπορεί να περιμένει και να ελπίζει σε τίποτε. Αν δεν παρθούν δραστικές αποφάσεις, αν δεν ταράξει κάποιος τα νερά, μπορεί να έρθουν και χειρότερα αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να προβλέψουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, γιατί από αυτούς περιμένει ο κόσμος να πάρουν αποφάσεις. Ο κόσμος βλέπει, κρίνει και καταλαβαίνει ότι χωρίς διάθεση για γενναίες αποφάσεις, για λήψη μέτρων, για συγκρούσεις, χωρίς θέληση να γίνουν τομές στον ΠΑΟΚ, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.

Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι (σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής), τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα πρέπει να παίξει μπάλα (γιατί μπορεί) και η διοίκηση να πάρει αποφάσεις. Τόσο απλά.
Keywords
Τυχαία Θέματα