Οριστικά στο Τόκιο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ενόργανης στην Ιαπωνία και δεν αφαίρεσε τη διοργάνωση από το Τόκιο. Μετά το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα και τη διαρροή ραδιενέργειας είχε τεθεί υπό σκέψη να οριστεί άλλη διοργανώτρια πόλη για τους αγώνες. Ωστόσο στην τελευταία συνεδρίασή της στο Σαν Χοσέ των Ηνωμένων Πολιτειών η FIG αποφάσισε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι
καμία χώρα δεν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, ώστε να εντάξει τη χώρα της Άπω Ανατολής στην κατηγορία των επικίνδυνων προορισμών.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση να διατηρηθεί το Τόκιο ως διοργανώτρια πόλη στηρίζεται σε μια εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, την οποία διενέργησαν ειδικοί στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς και στα συμπεράσματά τους».

Στις εργασίες του Συμβουλίου παρέστη πολυμελής ιαπωνική αντιπροσωπεία και αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Χιντενόρι Φουτάγκι, δήλωσε: «Πρόκειται για μια συγκινητική χειρονομία αλληλεγγύης και εμψύχωσης προς ολόκληρο τον ιαπωνικό λαό. Μια απόφαση αντάξια της διεθνούς οικογένειας της Γυμναστικής».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 16 Οκτωβρίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ενώ το συμβούλιο αποφάσισε για τους τόπους διεξαγωγής και των πρωταθλημάτων του 2015. Έτσι, η επόμενη αντίστοιχη διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Γλασκώβη, το Παγκόσμιο Ρυθμικής στη Στουτγκάρδη και το Παγκόσμιο Τραμπολίνο στο Οντένσε. Οι παραπάνω διοργανώσεις θα αποτελέσουν βασικά κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Keywords
Τυχαία Θέματα