Ο Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ... ΘΥΜΑΤΑΙ

Μια όμορφη μίνι συνέντευξη παραχώρησε η παλιά μεγάλη δόξα της ΑΕΛ, Πανίκος Παπαδόπουλος, στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου (15/10) για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Marfin Laiki, με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ στο νέο ΓΣΠ.

-

Κύριε Παπαδόπουλε, σε λίγες μέρες θα διεξαχθεί ένα από τα κλασσικά ντέρμπι του Κυπριακού ποδοσφαίρου ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ, στο ΓΣΠ. Ποιες οι ιδιαιτερότητες των αγώνων αυτών;

«Πάντοτε τα παιχνίδια ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ συγκέντρωναν την προσοχή ολόκληρου του φιλάθλου κοινού. Είναι παραδοσιακά ντέρμπι ανάμεσα σε δυο πολύ μεγάλες ομάδες. Βεβαίως, τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ δεν έχει τις επιτυχίες που είχε στο παρελθόν, ωστόσο παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα για τα κυπριακά δεδομένα. Το πάθος, η θέληση και η δίψα για νίκη, ξεχειλίζουν σ΄αυτά τα παιχνίδια. Ίσως τότε να ήταν κάπως πιο ρομαντικές οι καταστάσεις, ωστόσο το πάθος είναι πάθος».

- Ένα από σημαντικότερα ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ στην Λευκωσία πραγματοποιήθηκε την αγωνιστική περιοδο1967-1968. Τι θυμάστε από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Θυμάμαι είχαμε πιάσει φοβερή απόδοση και κερδίσαμε 4-3. Τα τέρματα για την ομάδα μας πέτυχαν δυο ο Παμπουλλής, ένα ο Τσαγγάρης και ένα ο Ζηνωνής. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, στο οποίο κερδίσαμε κατά κράτος το ΑΠΟΕΛ και άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου».

- Απ' ότι μας έχουν πληροφορήσει, εσείς ήσασταν ένα από τα... κλειδιά της συγκεκριμένης επιτυχίας, που ήταν και από τις τελευταίες εις βάρος του ΑΠΟΕΛ εκτός έδρας.

«Όντως έτσι ήταν. Είχα πάρει οδηγίες από τον προπονητή μας τον κύριο Λοΐζο να έχω υπό στενή επιτήρηση το μεγάλο αστέρι του ΑΠΟΕΛ, τον Πάκκο. Ο Πάκκος δεν ακούμπησε μπάλα και στο 20λεπτο είχαμε προηγηθεί με 3-0!!!».

- Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην ΑΕΛ του σήμερα και του μακρινού και αλησμόνητου 1967-1968;

«Σίγουρα υπάρχουν. Εμείς τότε την παραμικρή ευκαιρία την μετατρέπαμε σε γκολ. Τώρα κάνουμε ευκαιρίες, αλλά όχι το εύκολο τέρμα. Είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα βελτιωθεί και αυτό και έρθουν περισσότεροι βαθμοί».

- Η τότε νίκη της ΑΕΛ άνοιξε το δρόμο για τον τίτλο. Ισχύει και τώρα σε περίπτωση νίκης της ΑΕΛ στο ΓΣΠ;

«Τότε φιλοδωρούσαμε όλες τις ομάδες με 4 και 5 τέρματα. Σίγουρα, η τότε νίκη μας ήταν η πιο σημαντική στο να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν το πετύχει αυτό η ΑΕΛ στο Σάββατο, τότε θα ανοίξει ο διάπλατα ο δρόμος για τη μεγάλη διάκριση. Αν αποδώσουμε ανάλογα με το παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια, τότε θα πετύχουμε».

- Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η αναμέτρηση του Σαββάτου;

«Στο πάθος και την δύναμη που θα επιδείξουν οι δυο ομάδες. Αν η ΑΕΛ δώσει τα πάντα τότε θα επιστρέψει στη Λεμεσό με την πολυπόθητη νίκη».

- Και ένα μήνυμα στους πολυπληθείς φίλους της ΑΕΛ;

«Σίγουρα ο κόσμος της ΑΕΛ είναι μοναδικός. Είναι δεδομένο ότι θα είναι στο ΓΣΠ το απόγευμα του Σαββάτου και να στηρίξει την ομάδα του. Τους παρακαλώ να είναι προσεκτικοί και να μην παρεκτραπούν»

Keywords
Τυχαία Θέματα