Ο… οκτάλογος της αδειοδότησης ΟΦΗ

Οκτώ λόγοι οδήγησαν την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ στο να μη δώσει το πράσινο φως για τον φάκελο του ΟΦΗ με σημαντικότερους την διαπίστωση του ορκωτού λογιστή για αδυναμία συνέχισης και για μικρή περιουσία σε σχέση με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις. Ο ΟΦΗ δεν πήρε την αδειοδότηση για να αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ για οκτώ λόγους.
Αρχικά γιατί δεν κατέθεσε στοιχεία για την αδειοδότηση μέχρι της 11 Απριλίου που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, ενώ προσκόμισε τα πρώτα έγγραφα στις 28 Απριλίου, οπού δεν απέδειξε ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε όσους έχουν σταματήσει τη συνεργασία μαζί του.
Ο Σφακιανάκης και ο Ερέρα επιβεβαίωναν μέχρι τον Απρίλιο τον μη διακανονισμό, ζητώντας ωστόσο να μην επιβληθούν κυρώσεις στους Κρητικούς, που κατέθεσαν έγγραφα διακανονισμού στις 18 Μαΐου με ημερομηνία 30 Μαρτίου. Αντίθετα στις υποθέσεις Σουλεάπ και Πίρσμαν τελεσιδίκησαν οφειλές στην FIFA η οποία απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ. Ακόμη υπάρχει και οφειλή στον Ράινερ Μάουρερ ύψους 80.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα ο ορκωτός λογιστής θεώρησε ότι υπάρχει αδυναμία συνέχισης λειτουργίας της εταιρίας, καθώς οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα περιουσιακά της στοιχεία είναι μόλις 550.000 ευρώ.
Τέλος δεν έχει αναγνωριστεί ότι έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα