«Κλείδωσε» την 3η θέση ο Πανιώνιος

21:49 6/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Πανιώνιος έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 18η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών και με 11-6 «σφράγισε» την θέση.Μόνο για μία περίοδο ήταν ντέρμπι η αναμέτρηση στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η απουσία του τιμωρημένου –λόγω της αποβολής του την περασμένη εβδομάδα- Γιώργου Αφρουδάκη ήταν εμφανής για τους
«πράσινους», που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό, μην έχοντας στη διάθεσή τους το πιο σημαντικό επιθετικό τους «όπλο».

Οι κυανέρυθροι μία εβδομάδα πριν τον πρώτο τελικό με την ιταλική Σαβόνα για το LEN Trophy έδειξαν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Με πλουραλισμό στην επίθεση και κορυφαίο τον Μουρίκη ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα πήραν τον έλεγχο μετά το πρώτο οκτάλεπτο και έφτασαν με άνεση στην επικράτηση, εδραιώνοντας τη θέση τους μέσα στην πρώτη τριάδα που δίνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα. Η ομάδα του τριφυλλιού έμεινε πέντε βαθμούς πίσω, μετά το τελευταίο αποτέλεσμα και πλέον έχει να φοβάται και τη Χίο που είναι σε απόσταση τριών βαθμών.

Πιο εύκολα δε γίνεται

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε επίδειξη δύναμης στο κολυμβητήριο του Πειραιά κόντρα στον συμπολίτη του Εθνικό. Οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο, τον οποίο συνέτριψαν με 20-3, με μεγάλο πρωταγωνιστή σε έναν ακόμη αγώνα τον Γιώργο Ντόσκα, ο οποίος σημείωσε 6 τέρματα.

Σε απόσταση ενός βαθμού ακολουθεί πάντα η Βουλιαγμένη, διεύρυνε το αήττητο σερί της στις 14 νίκες, επικρατώντας και της Λάρισας με 13-8. Άνετη νίκη για τους «μπέμπηδες» κόντρα στους Θεσσαλούς, που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Κώστα Γαλανόπουλο. Η ήττα δεν αποφεύχθηκε για την ομάδα του κάμπου που πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Ευρεία νίκη σημείωσε και η Χίος στην Πάτρα κόντρα στην τοπική ΝΕΠ με 19-5. Ανεβασμένοι αγωνιστικά οι νησιώτες δεν αντιμετώπισαν καμία αντίσταση από την ουραγό ομάδα της Αχαΐας, όπως και ο ΠΑΟΚ που πέρασε νικηφόρα από τον Άλιμο κόντρα στο Καλαμάκι με 11-2.

Στις νίκες επέστρεψε και το Παλαιό Φάληρο κόντρα στον ΝΟ Πατρών, χωρίς ωστόσο η αναμέτρηση να έχει βαθμολογική σημασία για τις δύο ομάδες. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 9-7 και διατηρήθηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς πιο μπροστά από τον Εθνικό.

Τα αποτελέσματα

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 6-11
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-3, 2-3, 2-3
Παναθηναϊκός: Τσόκας 3, Δερμιτζάκης, Φλώρος, Στελλάτος
Πανιώνιος: Μουρίκης 3, Χατζηγούλας 2, Μιράλης 1, Παπαδόγκωνας 1, Καπότσης 1, Μάζης 1, Κοκκινάκης 1, Θωμάκος 1.

Εθνικός-Ολυμπιακός 3-20
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-4, 0-6, 2-7
Εθνικός: Τέττερης 1, Χαραλαμπόπουλος1, Κατρουζανάκης 1.
Ολυμπιακός: Ντόσκας 6, Θεοδωρόπουλος 4, Αφρουδάκης 3, Σχίζας 2, Κολόμβος 2, Μυλωνάκης 1, Κομάντινα 1, Μπλάνης 1.

Λάρισα-Βουλιαγμένη 8-13
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-6, 5-3
Λάρισα: Παππάς 2, Αληχανίδης 1, Σούρανι 1, Ζαφειρίου 1, Δανιήλ 1, Λύκαρης Λ. 1,
Keywords
Τυχαία Θέματα