Ίβκοβιτς: «Διπλό όπως τον Φλεβάρη»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα είχε πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Σιένα, αλλά δεν ανέμενε το άγχος των έμπειρων παικτών του, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για το «διπλό».Ο Σέρβος κόουτς ήταν αρκετά προβληματισμένος για την ήττα του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα και αρκετά σίγουρος για τους παίκτες του, αφού όπως τόνισε «η Σιένα ήταν καλύτερη σήμερα και δίκαια νίκησε. Από πλευρά μας, ήταν ένα δύσκολο ματς για να
το ετοιμάσουμε. Ηξερα πως εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε άμυνα που να τους κρατήσει στο 20% στα σουτ, όπως την Τρίτη.

Δεν περίμενα τόσο άγχος και τόση πίεση και δη από τους πιο έμπειρους. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Εχουμε το χαρακτήρα να νικήσουμε εκτός. Τον Φλεβάρη κερδίσαμε όλα τα εκτός έδρας ματς και πιστεύω με καλή προετοιμασία και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Η απουσία του Τεόντοσιτς μας στοίχισε. Θα μιλήσουμε με τους γιατρούς για να δούμε αν μπορούμε να τον έχουμε στην Ιταλία».

Σχετικά με το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στους Ιταλούς τόνισε πως «τελειώσαμε το πρώτο δεκάλεπτο με 9 λάθη. Ημασταν στο -8. Πάλι έπειτα από ένα κακό δεκάλεπτο, τελειώσαμε στο -8 το ημίχρονο και εκεί ήλθε μια ευκαιρία που πίστεψα πως θα τα δώσουμε όλα, για να διορθώσουμε τα λάθη στην άμυνα. Και στην τρίτη περίοδο δεν αντιδράσαμε. Μπορώ να καταλάβω τα παιδιά που έκαναν μόνο δυο φάουλ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη. Εκεί που είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα στο α παιχνίδι ήταν τα ριμπάουντ και οι σχέσεις μεταξύ λαθών και ασίστ. Σήμερα είχαμε 22 λάθη και αντίπαλος με 15 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Χέρστον είχε 6 και βοήθησε πάρα πολύ».
 
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πετύχει τουλάχιστον ένα «διπλό» στην Ιταλία και ο «Ντούντα» εξήγησε ότι «έχουμε τρεις ημέρες για το πρώτο ματς στη Σιένα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την άμυνα. Η ομάδα μου έχει χαρακτήρα και ξέρει να παίζει εκτός. Η ψυχολογία στα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετική και η προετοιμασία μας θα έχει να κάνει περισσότερο με το δεύτερο παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα