Ένα ακόμη ρεκόρ για τον «Βασιλιά»

Έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τον Πιτ Σάμπρας στη λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις Γκραν Σλαμ, όπου φιγουράρει στην κορυφή, ο Ρότζερ Φέντερερ «έπιασε» ένα ακόμη ρεκόρ του Ελληνοαμερικανού πρωταθλητή.Μπορεί να μη βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ωστόσο τα 13 χρόνια επαγγελματικής πορείας του μέσα στα κορτ τον καθιστούν ως έναν από τους κορυφαίους του είδους του. Άλλωστε, το μαρτυρούν και οι τίτλοι του… Ο Ελβετός πρωταθλητής συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ, καθώς με τη νίκη του επί του Ράντεκ Στέπανεκ με 6-3, 6-3, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Μiami Masters έφτασε στις 762, φτάνοντας
τον Σάμπρας. Και μάλιστα ενδέχεται γρήγορα να τον ξεπεράσει, αφού στη συνέχεια του τουρνουά θα βρει απέναντί του τον Αργεντίνο, Χουάν Μονάκο.

«Είναι αστείο ρεκόρ, αλλά δείχνει τι έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο, πόσα ματς έχω κερδίσει σε τουρνουά σε όλο τον κόσμο και σε διαφορετικές επιφάνειες. Έχω παίξει 10 με 12 σεζόν σταθερό τένις. Δεν έχω απουσιάσει από μεγάλες συναντήσεις, γι’ αυτό έχω φτάσει σε αυτό το ρεκόρ υποθέτω», σχολίασε ο Φέντερερ, ο οποίος στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει σημειώσει 762 νίκες και 177 ήττες.

Ο Σάμπρας όταν αποχώρησε από το τένις το 2002 ολοκλήρωσε την καριέρα του με 762 νίκες και 222 ήττες. «Θα μπορούσε να παίξει για μερικά χρόνια ακόμη και να σημειώσει κάποιες νίκες αν το ήθελε», συμπλήρωσε ο Ελβετός.

Ρότζερ Φέντερερ και Πιτ Σάμπρας βρίσκονται στην 7η θέση της σχετικής λίστας, με τον Αμερικανό, Τζίμι Κόνορς να βρίσκεται στην κορυφή με 1.242 νίκες. Ακολουθούν ο Ιβάν Λεντλ με 1.071, Γκιγέρμο Βίλας με 923, Τζον Μάκενρο με 875, Αντρέ Αγκάσι 870 και Στέφαν Έντμπεργκ με 806 νίκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα