Διαμαντίδης: Από την Βαρκελώνη κρατάμε την νίκη και την αποφασιστικότητα

Στο πρώτο ματς έφτασε πολύ κοντά στο να νικήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης μόνος του, ενώ στο δεύτερο σήμανε την αντεπίθεση της ομάδας του, η οποία τελικά στέφθηκε με επιτυχία. Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, που με τις εμφανίσεις του κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα βοήθησε τον Παναθηναϊκό τα μέγιστα ώστε να πάρει μία νίκη μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Ο 3D δήλωσε μέσω του προσωπικού του blog
πως το μυαλό όλων είναι στο ματς της Τρίτης (29/3) όπου το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο. Το "χταπόδι" μάλιστα αναφέρθηκε και στην δύναμη που δίνει ο κόσμος της ομάδας στους παίκτες, ωστόσο τόνισε πως η Μπαρτσελόνα δεν θα επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και όλοι στο πράσινο στρατόπεδο πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο για να φτάσουν στην νίκη. "Στο μυαλό μας η Τρίτη"
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναφέρφθηκε στις δύο νίκες που ήθελε η ομάδα του στην Βαρκελώνη, ενώ τόνισε πως το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στο αγώνα της Τρίτης (29/3): "Μετά από δύο αμφίροπους αγώνες στη Βαρκελώνη, η σειρά της προημιτελικής φάσης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, όπου θα μονομαχήσουμε την Τρίτη και την Πέμπτη με την Μπαρτσελόνα. Εμείς ταξιδέψαμε στην Ισπανία με στόχο τις δύο νίκες. Τελικά καταφέραμε να επιστρέψουμε με μία νίκη στις αποσκευές μας και πλέον έχουμε το μυαλό μας μόνο στον αγώνα της Τρίτης.""Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό"
Ο Μήτσος επεσήμανε πάντως πως οι πράσινοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, αλλιώς θα το πληρώσουν ακριβά: "Η ψυχολογία μας δεν αλλάζει καθόλου, μετά τη νίκη της Πέμπτης. Εδώ που φτάσαμε και με μία αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα, η παραμικρή αδυναμία πληρώνεται πολύ ακριβά. Χρειάζεται να διατηρήσουμε το μυαλό μας καθαρό και προσηλωμένο στο αγωνιστικό πλάνο που θα μας δώσει ο προπονητής. Είναι απολύτως απαραίτητο να μην παρεκλίνουμε της τακτικής που έχει σχεδιαστεί. Πρέπει να διατηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια.Είμαι βέβαιος ότι και πάλι θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και θα κυνηγήσουμε όλες τις μπάλες. Οπως είδατε όλοι οι δύο πρώτοι αγώνες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και αυτό περιμένω να γίνει και στη συνέχεια. Από το ταξίδι στη Βαρκελώνη κρατάμε μόνο τη νίκη και την αποφασιστικότητα που δείξαμε και στις δύο αναμετρήσεις. Το τι έγινε στην Ισπανία αποτελεί παρλεθόν και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το τι θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Τρίτη"."O κόσμος μας δίνει ενέργεια"
Τέλος για τον κόσμο του τριφυλλιού που θα κατακλείσει το κλειστό τον Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στα δύο μας, δήλωσε: "Είναι σημαντικό που ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας για άλλη μία φορά. Ποτέ άλλωστε δεν έλειψε από δίπλα μας στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Ομως κακά τα ψέματα μπάσκετ παίζουν όσοι αγωνίζονται στο παρκέ και η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα που μπορεί να επηρεαστεί μακριά από την έδρα της.Οπως άλλωστε δεν επηρεαζόμαστε ούτε εμείς όταν αγωνιζόμαστε εκτός Ελλάδος. Απλά η παρουσία του κόσμου, τροφοδοτεί εμάς με περισσότερη ενέργεια. Μας σπρώχνει κι άλλο. Αυτό που θέλω είναι την Τρίτη να εί
Keywords
Τυχαία Θέματα