Αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά από την σεζόν 1987-1988 ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σ' ένα παιχνίδι πρωταθλήματος εκτός έδρας κάποια από τις ομάδες του Λεκανοπεδίου.   Η ήττα από τον Ατρόμητο με 3-1, η οποία συνδυάστηκε από πολύ άσχημη εμφάνιση, σήμανε και την ισοφάριση ενός αρνητικού ρεκόρ για τον Ολυμπιακό. Αυτό, που θέλει τους «ερυθρόλευκους»
να μην έχουν καταφέρει φέτος να κερδίσουν ούτε ένα ματς εκτός έδρας κάποια από τις ομάδες του Λεκανοπεδίου.

Οι «ερυθρόλευκοι»,  οι οποίοι φέτος έχουν παρουσιάσει απίστευτη συνέπεια στο…  ραντεβού του με την επιτυχία. τόσο στο Καραϊσκάκη, όπου «μετράει» 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος και στοχεύει στο απόλυτο στην αναμέτρηση με την Λάρισα, η οποία έχει αποκτήσει χαρακτήρα φιέστας, λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όσο και στους αγώνες του στην Περιφέρεια, όπου πέτυχε οκτώ νίκες επίσης σε ισάριθμα παιχνίδια, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και στις εκτός έδρας υποχρεώσεις του με ομάδες του Λεκανοπεδίου. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν καθόλου…
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του με τις ομάδες της Αττικής, γνωρίζοντας την πιο ευρεία φετινή του ήττα. Μάλιστα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει να επιδείξει τον οικτρό απολογισμό μίας ισοπαλίας (σ.σ. το 1-1 με τον Πανιώνιο) και τριών ηττών από Παναθηναϊκό (2-1), ΑΕΚ  (1-0) και Ατρόμητο (3-1).Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά από πλευράς αποτελεσμάτων ο Ολυμπιακός έχει να την επιδείξει πριν από 23 χρόνια! Στη σεζόν 1987-1988 αναφερόμαστε, στην διάρκεια της οποία ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την χειρότερη πορεία της ιστορίας του καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 μόλις πόντους. Και μάλιστα με σύστημα 2-1-0.

Ο Ολυμπιακός εκείνης της περιόδου, που είχε σημάνει το τέλος εποχής του Σταύρου Νταϊφά στην προεδρία του και το ξεκίνημα του Γιώργου Κοσκωτά, είχε ολοκληρώσει τις εκτός έδρας εξορμήσεις του στο Λεκανοπέδιο με δύο ήττες από ΑΕΚ (2-0 με γκολ των Τζίμη Πατίκα και Χένρικ Νίλσεν) και Πανιώνιο (επίσης 2-0 με δύο γκολ του Θωμά Μαύρου) και δύο ισοπαλίες κόντρα σε Εθνικό (0-0) και Παναθηναϊκό (1-1) (Ρότσα (52’) – Μουστακίδης (4’) οι σκόρερς).

Keywords
Τυχαία Θέματα