Fable 3 review

Fable ΙΙΙ
Γίνε ο βασιλιάς και διοίκησε με σοφία

Είδος: Action/RPG
Format: Xbox 360, PC
Εκδότης: Microsoft
Ανάπτυξη: Lionhead
Διάθεση: Microsoft Hellas
Παίκτες: 1
Επίσημο Site: lionhead.com/Fable/FableIII
Κυκλοφορία: Xbox 360: 29/10/2010,
PC: 20/5/2011

Forum: Συζήτηση


Η σειρά Fable είναι η κύρια απασχόληση της προγραμματιστικής εταιρείας Lionhead Studios. Από αυτήν «βγάζει το ψωμάκι της» και πάνω σε αυτήν στηρίζει πολλά. Δημιουργός της σειράς είναι ο Άγγλος Peter Molyneux, γνωστός για πολλά επιτυχημένα projects, όπως τα Black & White, The Movies, Dungeon Keeper, Populous κ.α. Το Fable ΙΙΙ υποτίθεται ότι είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας σειράς δράσης και ρόλων στην οποία αναλαμβάνετε έναν νεαρό πρίγκιπα, πολεμάτε ενάντια στο καθεστώς, επαναστατείτε και καταλήγετε αργότερα να κυβερνήσετε εσείς, με τον τρόπο που επιθυμείτε. Λέμε “υποτίθεται” διότι όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο Molenaux επιθυμεί να αναπτύξει και το Fable IV, συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς.

Σενάριο
Όσοι από εσάς δοκιμάσατε τα προηγούμενα Fable, θα βρείτε το σκηνικό αρκετά γνώριμο, καθώς διαδραματίζεται για άλλη μια φορά στη χώρα Albion. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει κάποιο Fable, δεν θα προβληματιστείτε καθόλου, μιας και όλα ξεκινούν για άλλη μια φορά απ’ το σημείο μηδέν και η τρέχουσα υπόθεση έχει πολλές ομοιότητες με τις προηγούμενες. Χρονικά βρισκόμαστε 50-60 χρόνια μετά το Fable II, στην εποχή της βιομηχανικής ανάπτυξης. Ο πάλαι ποτέ ήρωας της προγενέστερης έκδοσης που διοικούσε ως βασιλιάς, έχει πλέον πεθάνει και την θέση του στον θρόνο έχει πάρει ο μεγαλύτερος γιός του, Logan. Ο ήρωας που χειρίζεστε είναι ο μικρότερος αδερφός του βασιλιά.

Σύμφωνα με την υπόθεση λοιπόν, τα τελευταία 3-4 χρόνια, ο Logan αποδεικνύεται περισσότερο τύραννος, παρά σωστός βασιλιάς. Είναι άπληστος και σκληρός προς τους πολίτες του, καθώς θέλει να δουλεύουν για αυτόν σαν σκλάβοι, να ελέγχει ο ίδιος την χώρα με τον μισθοφορικό στρατό του και να επιβάλει βαριά φορολογία και έλεγχο σε κάθε περιουσία. Ο εκπαιδευτής σας, Walter Beck, σας παρακινεί να αποδράσετε από το κάστρο και να επαναστατήσετε ενάντια στον Logan, ώστε να ανατρέψετε το καθεστώς του. Μαζί σας, κατά την απόδραση αυτή, παίρνετε (πέρα από τον Walter) τον πιστό σας σκύλο και τον υπηρέτη σας, Jasper.

Χειρισμός
Το κλασικό inventory έχει από φέτος καταργηθεί κι έχει αντικατασταθεί από ένα 3D inventory. Για να μπείτε σε αυτό, πατάτε το Start όποτε επιθυμείτε και οδηγείστε σε μία αίθουσα (με την ονομασία Sanctuary) όπου βρίσκονται ταξινομημένα τα όπλα και τα ρούχα σας. Επιλέγετε αυτό που θέλετε, βλέπετε οπτικά τις αλλαγές σας και πατώντας πάλι το Start επιστρέφετε ακριβώς στο σημείο όπου βρισκόσασταν. Από το Sanctuary μπορείτε ακόμη να επιλέξετε τον χάρτη και να μεταβείτε σε όποια τοποθεσία θέλετε, αρκεί βέβαια να μην έχετε κάποιο quest σε εξέλιξη.

Quests και Skills
Ο σκοπός σας στ
Keywords
Τυχαία Θέματα