Ευρωμπέος!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ουσιαστικά εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη, καθώς με τον Ντολεζάι στο 84' νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ -που έχασε πολλές ευκαιρίες- στερώντας της την 1η θέση των πλέι οφ! Οι δύο ομάδες είχαν ως στόχο τη νίκη και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς αμφότερες προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σουτ, δείχνοντας παράλληλα διάθεση να παίξουν γρήγορα και να βρουν κενούς χώρους. Για την ΑΕΚ
το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σκόκο-Μπαχά με τον Γκερέιρο στην κορυφή του ρόμβου και ο τελευταίος ήταν αυτός που υποδεχόταν πιο πολλές φορές την μπάλα, επιχειρώντας από εκεί και πέρα να βρει έναν εκ των δύο μπροστά ή να τη σπάσει στα άκρα, περιμένοντας από τους Λαγό ή Γεωργέα να ανέβουν.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε τον έλεγχο μετά το πρώτο 10λεπτο και έβγαινε πιο ορθολογικά μπροστά, χωρίς όμως να έχει το σωστό τελείωμα στις φάσεις. Είτε αυτό αφορούσε την τελική πάσα είτε το σουτ. Οσο για τον Ολυμπιακό Βόλου, έψαχνε κυρίως με βαθιές μπαλιές τον Μαρτίν ενώ οι Μπρέσκα και Μόνχε δεν ήταν ποτέ ελεύθεροι όταν έπαιρναν την μπάλα στα πόδια τους. Το ματς, βασικά, παιζόταν στο κέντρο και εκεί η ΑΕΚ υπερείχε, με τον Ντιόπ να μαζεύει μπάλες, αλλά το πρόβλημα για τους Κιτρινόμαυρους ήταν στο πώς θα βγουν σωστά μπροστά.

Οι προϋποθέσεις τους δόθηκαν καθώς στα άκρα υπήρχαν κενά, η καλύτερη φάση έγινε από τον Σκόκο με τον Γιακούποβιτς να αποκρούει με δυσκολία το υπέροχο πλασέ του Αργεντίνου από πλάγια αλλά γκολ δεν υπήρξε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 45' ο Μπαχά ήταν μόνος και θα μπορούσε με κεφαλιά να νικήσει τον Γιακούποβιτς αλλά δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος τι έκανε...

Οπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο άρχισε το δεύτερο, με την ΑΕΚ να απειλεί με σουτ του Σκόκο που έφυγε λίγο άουτ. Η ομάδα του Χιμένεθ ήταν βελτιωμένη σε όλους τους τομείς σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και έτσι μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο, με τους Βολιώτες να είναι συνεχώς στην άμυνα καθώς ήθελαν όσο τίποτα άλλο να κόψουν βαθμούς από την Ένωση. Η αντικατάσταση του Ρόκα από τον Ακόστα δε βοήθησε την ομάδα του Κατσαβάκη, τη στιγμή που οι Κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να επιτίθενται και να απειλούν με σουτ αλλά και στημένες φάσεις.

Οι ενοχλήσεις που ένιωθε ο Γεωργέας δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει και ο Χιμένεθ έβαλε στη θέση του τον Εντερ, στέλνοντας τον Λαγό δεξί μπακ, τον Εντερ στην κορυφή του ρόμβου, τον Γκερέιρο αριστερά και τον Μίτσελ δεξιά. Από εκείνο το σημείο, στο 67', η ΑΕΚ άσκησε ακόμη περισσότερη πίεση και μέσα σε ένα 5λεπτο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Έντερ να είναι είτε ο δημιουργός είτε ο εκτελεστής!

Η εικόνα του ματς ήταν τέτοια που να μοιάζει θέμα χρόνου το γκολ από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά στο 84' επιβεβαιώθηκε ότι αν χάνεις ευκαιρίες, στο τέλος τρως και γκολ. Ο Ντολεζάι με κεφαλιά νίκησε τον Σάχα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Γκερέιρο με τον Λεονάρντο αλλά τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και οι Βολιώτες πανηγυρίζουν την έξοδο τους στην Ευρώπη!
Keywords
Τυχαία Θέματα