“Ρομπότ αναζήτησης” θα εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα από το Airbnb στην χώρα μας

Techblog.gr

Οι αρχές στη χώρα μας προσπαθούν να εντοπίσουν όσους αποφεύγουν να δηλώσουν εισοδήματα που προέρχονται από το Airbnb ή ακόμα και όσους δεν έχουν δηλώσει το οίκημά τους ότι χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο είδος ενοικίασης, μέσω της χρήσης “ρομπότ αναζήτησης”.

Τα “ρομπότ αναζήτησης” λειτουργούν όπως οι web browsers που όλοι μας χρησιμοποιούμε,

με το να αποκτούν πρόσβαση σε σελίδες και χρησιμοποιοώντας links να εντοπίζουν συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει bots (ρομπότ αναζήτησης) με τον τρόπο που το έκανε η Πορτογαλία, για να εντοπίσουν όσους δεν έχουν δηλώσει τα εισοδήματά τους που προέρχονται από το Airbnb αλλά και τα ίδια τα ακίνητα στην ηλεκτρονική καταχώρηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα για την Αθήνα, υπάρχουν πάνω από 5127 καταχωρήσεις κατοικιών για την ολιγοήμερη ενοικίαση, με τη μέση τιμή να φτάνει τα 52 ευρώ την ημέρα και την πληρότητα το 73%. Με την εφαρμογή των ρομπότ αναζήτησης, οι Ελληνικές αρχές θα μπορούν να εντοπίσουν όσους δεν έχουν καταχωρήσει τις κατοικίες που χρησιμοποιούν στο Airbnb αλλά και τα εισοδήματα που προέρχονται από αυτά.

Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δε συμμορφωθούν και αποφύγουν να κάνουν τις δηλώσεις αυτές, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 5000 ευρώ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε αυτού του είδους τις πλατφόρμες οι οποίες είναι το Airbnb, Booking.com και HomeAway, με προοπτική της συνεργασίας μεταξύ τους έτσι ώστε να εντοπιστούν οι παραβάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα